Politistii prahoveni au identificat 16 suspecti, membrii ai unei grupari organizate specializata in comiterea de talharii. In documentarea cu operativitate a acestei cauze, politistii au fost sprijiniti informativ de catre ofiterii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (D.G.I.P.I.).

Astfel, in cursul acestei dimineti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Prahova si ai Biroului de Investigatii Criminale Ploiesti au efectuat 15 perchezitii domiciliare la locuintele mai multor persoane susupectate de comiterea unor astfel de fapte.
Perchezitiile s-au desfasurat in Ploiesti si au fost efectuate cu sprjinul luptatorilor S.I.R. Prahova, precum si a celor din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiesti.
La domiciile suspectilor au fost gasite mai multe bunuri susceptibile ca provin din comiterea de infractiuni sau ca au servit la comiterea acestora, respectiv 10 telefoane mobile, doua A.T.V.-uri, aparatura electronica, sabii, foarfeca tip „gura de lup” etc..
La finalizarea perchezitiilor, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova au fost conduse, pentru audieri, 16 persoane suspecte fata de care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni contra patrimoniului.
Cinci dintre suspecti vor fi prezentati astazi instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, in sarcina lor fiind retinuta savarsirea a doua infractiuni de talharie.

Cele doua infractiuni au fost comise in ultima saptamana. In ambele cazuri prin fapte de violenta, suspectii au deposedat paznicii unor societati comerciale, de bunurile pe care acestia le aveau asupra lor. Bunurile sustrase in aceste imprejurari (telefon mobil, statie radio, lanterna, etc) au fost gasite de politisti in urma perchezitiilor domiciliare efectuate in aceasta dimineata.

Cercetarile sunt continuate de politisti, impreuna cu procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, fata de toti membrii gruparii in vederea documentarii intregii activitati infractionale.