Supravietuitori ai Holocaustului, acuza !

Un grup de supravietuitori ai Holocaustului si mostenitori ai acestora a initiat, la Chicago, o procedura judiciara impotriva mai multor banci, printre care se numara si institutii cu sediul in Ungaria, cerand compensatii de peste doua milioane de dolari. Reclamantii afirma ca Banca Nationala a Ungariei, Erste Group Bank, MKB Bayerische Landesbank si OTP Bank sau predecesorii acestora au participat la Holocaust, au fost complici sau instigatori, prin insusirea bunurilor victimelor. Reprezentantii bancilor vizate au declarat ca nu au primit inca nicio notificare privind procedura din Statele Unite. Conform documentului depus saptamana trecuta la tribunalul districtual din Illinois, bancile si-ar fi insusit fondurile aflate in conturile victimelor Holocaustului, precum si bijuteriile, obiectele de arta si actiunile depuse in seifuri.

Nava militara scufundata in Marea Galbena

Zi de doliu si lacrimi, in Coreea de Sud. O nava militara, cu peste 100 de oameni la bord, s-a scufundat in Marea Galbena. Echipele de salvare au reusit sa recupereze jumatate din echipaj. 46 de oameni sunt dati disparuti, iar sansele ca ei sa fie in viata scad in fiecare secunda.
Familiile militarilor disparuti sunt disperate. Au incercat sa intre cu forta intr-o baza navala din sudul tarii. Militarii nu au vrut sa-i lase inauntru, asa ca s-a iscat o incaierare in toata regula. Oamenii vroiau raspunsuri. Vroiau sa stie daca rudele lor mai sunt in viata si cine este de vina pentru tragedie. Vasul militar, care transporta armament, s-a scufundat vineri seara. A fost o explozie, care a gaurit pupa navei, in apropiere de elice. In scurt timp, nava era inghitita de ape. La locul tragediei au ajuns imediat mai multe nave, echipaje de scafandri si elicoptere. Nu a fost salvat decat jumatate din echipaj. Presedintele Lee Myung-bak le-a cerut oficialilor sa gaseasca repede cauza scufundarii si sa se gandeasca la toate posibilitatile.

Sistemul de aparare antiracheta european este necesar

Secretarul general NATO, Anders Rasmussen, atrage atentia asupra necesitatii existentei unui sistem de aparare antiracheta european. Oficialul NATO a avertizat ca Iranul reprezinta o amenintare, pentru ca detine rachete care pot lovi Romania, Turcia, Grecia sau Bulgaria. Inaltul oficial NATO crede ca Iranul a mers mai departe decat era necesar pentru un program nuclear civil si aminteste ca Teheranul a respins toate ofertele de cooperare ale SUA si ale UE. Mai mult, Rasmussen a citat declaratii ale unor oficiali iranieni conform carora raza de actiune a rachetelor Shahab-3 modificate ar fi de 2.000 de kilometri. Asta ar face ca state aliate, precum Romania,Turcia, Grecia si Bulgaria sa se afle in raza lor de actiune, a mai adaugat Secretarul general al NATO. “Trebuie sa privim sistemul de aparare antiracheta ca pe o oportunitate care sa insemne unitate. Avem nevoie de un sistem de aparare antiracheta care sa includa nu doar tarile NATO, ci si Rusia”, a declarat Rasmussen. Oficialul a amintit si ca, in urma cu o luna, Teheranul a pus la punct dispozitivul de lansare spatiala SAFIR 2, care reprezinta o etapa esentiala in dezvoltarea rachetelor cu raza medie de actiune.

Peste 300 de civili, masacrati de teroristii congolezi

Descoperire sinistra a jurnalistilor BBC. Peste 300 de oameni au fost executati in Congo, in luna decembrie 2009, in numai cinci zile, fara ca opinia publica si organizatiile internationale sa afle. Luptatorii care se intituleaza „Armata de Rezistenta a Domnului” spun ca au dus o campanie prin care sa convinga oamenii sa se intoarca la religie. „Armata de Rezistenta a Domnului” din Congo a ucis 321 de civili si a rapit alti 250, inclusiv copii. Gruparea de rebeli a atacat zeci de sate in luna decembrie, potrivit Organizatiei Drepturilor Omului. Este cel mai violent masacru al organizatiei teroriste congoleze din ultimele decenii. Organizatia Natiunilor Unite, a aflat insa, prea tarziu despre atacurile din zona. Zeci de soldati au fost trimisi in ajutorul oamenilor care inca traiesc sub teroare. Rebelii congolezi pretindeau uneori ca sunt soldati si cereau mancare si ajutor de la satenii, pe care apoi ii omorau, daca nu cooperau. Sutele de crime de care se face vinovata „Armata de Rezistenta a Domnului” din Congo au fost explicate de ucigasi prin dorinta de a convinge oamenii sa se intoarca la credinta.