Meciul dintre Concordia Chiajna si Petrolul Ploiesti este cel mai important joc al etapei a 16-a, in Seria I a Ligii a II-a de fotbal.
Cele doua echipe nu au avut parcursuri impresionante in prima parte a competitiei, dar au reusit „sa lege” mai multe rezultate pozitive, ceea ce le-a permis sa fie cotate, in acest moment, ca favorite in lupta pentru promovare.
Concordia a demonstrat ca este o formatie care pierde greu puncte pe teren propriu, experienta unor fotbalisti precum Dinita, Ciubotariu sau Balasa fiind de multe ori decisiva pentru obtinerea victoriilor.
De partea cealalta, Petrolul vine in intampinarea acestei partide dupa o perioada in care a bifat trei remize consecutive, in ultimele doua etape meciurile in care a evoluat Petrolul incheindu-se cu acelasi scor: 0-0.
Italienii au o vorba – „Nu e doi fara trei” – ideea transpusa de aceasta maxima regasindu-se de multe ori si in rezultatele sportive, astfel incat, un nou rezultat de 0-0 – de aceasta data intre Chiajna si Petrolul- nu ar trebui sa surprinda pe nimeni.
Pentru ca meciul cu echipa din Chiajna este doar primul din dubla de foc pe care Petrolul o sustine in aceasta perioada, antrenorul Vivi Rachita a vorbit „la pachet” despre cele doua meciuri care ar putea decide in mare masura traseul pe care echipa il va urma in returul campionatului: “ Atata vreme cat vom juca contra a doua dintre echipele situate in fruntea ierarhiei, e clar ca nu ne vor astepta meciuri usoare. Vrem, insa, sa scoatem cat mai multe puncte din aceste doua confruntari, astfel incat finalul turului sa ne prinda intr-o pozitie privilegiata in clasament”, a spus Vivi Rachita.
La meciul cu Concordia Chiajna, antrenorul ploiestenilor nu va conta pe Adrian Craciun, accidentat in continuare.
Mai mult, exista unele semne de intrebare si in privinta titularizarii lui Daniel Chirita, acesta efectuand antrenamente individuale in aceasta saptamana, pentru a nu forta o recidiva a mai vechii sale accidentari.
Partida dintre Concordia Chiajna si Petrolul Ploiesti se va disputa maine, de la ora 11.00, si va fi condusa de catre o brigada formata din Mugurel Vadan (Bucuresti), Gabriel Stroie (Pitesti) si Irina Mart (Bucuresti), observator fiind desemnat Corneliu Fecioru (Bucuresti).
Edi MOLDOVAN