Caravana fotbalului local s-a pus in miscare inca de acum zece zile, iar actualul sezon se anunta mai disputat ca niciodata.
Pentru ca anul viitor este unul electoral si majoritatea primarilor din localitatile prahovene spera sa adune votanti si gratie finantarii echipelor de fotbal, este de asteptat ca, beneficiind de infuzia de capital din bugetele locale, valoarea formatiilor implicate in „fotbalul mic” sa fie una in crestere fata de sezoanele anterioare. Primele semne ca asa vor sta lucrurile au aparut, deja, dupa doar doua etape disputate.

Cristi Vlad a spart gheata la Izvoarele

Unul dintre fotbalistii cu nume care au ajuns in Liga A Prahova este fostul petrolist Cristi Vlad (in foto). Dupa ce nu a mai continuat la Petrolul, din aceasta vara Vlad a imbracat tricoul celor de la Vispesti Blejoi, formatie care incearca sa castige actualul sezon si, implicit, sa participe la barajul care permite promovarea in Liga a III-a.
In prima etapa, Vispestiul a terminat la egalitate, scor 2-2, iar in runda a doua a surclasat Tineretea Izvoarele, administrandu-i un sec 8-1. Printre marcatori s-a numarat si Cristi Vlad, acesta fiind primul sau gol pe prima scena fotbalistica a judetului. In schimb, fostul jucator de Liga a III-a, George Bridinel a reusit un hattrick, in timp ce Decebal Nae a izbutit sa perforeze in doua randuri poarta celor de la Izvoarele.

Vestiarul de la primarie

In comuna Iordacheanu fotbalul a devenit o religie, aici activand mai multe grupari, la nivelul Ligii B si C Prahova. Principalul sprijin este acordat de primarul localitatii, fostul arbitru de Liga I Constantin Safta. Cum inca nu exista vestiare la Iordacheanu, echipele si arbitrii se schimba in cladirea primariei, cei mai „privilegiati” fiind cavalerii fluierului, care isi imbraca echipamentul de arbitru chiar in biroul edilului comunei.
Modelul primarului din Iordacheanu ar trebui sa fie luat si de alti edili din judet, in special de cei din zona oraselor, care au lasat sportul pe ultimul loc al prioritatilor.

Tufeniul a revenit in forta

Ani buni, fotbalul din zona cartierului baicoian Tufeni a fost dat uitarii, dar din aceasta vara sportul rege a revenit printre activitatile localnicilor. Totul a fost posibil cu ajutorul lui Gheorghe Ciotoroiu si a prietenilor sai, care vor ca AS Tufeni sa ajunga, in scurt timp, printre echipele tari ale fotbalului judetean. In aceste conditii, au transferat mai multi jucatori de la Petrolul Baicoi, CS Banesti-Urleta sau Prahova Tomsani, astfel ca s-a creat o grupare puternica care a debutat cu dreptul in noul sezon, 7-0 cu AS Podenii Vechi. Trei dintre reusite au fost semnate de Silviu Ariciu, fotbalist care in sezonul precedent a castigat cupa si campionatul cu Prahova Tomsani, plus barajul de accedere in Liga a III-a. La primul joc, oficialii gruparii s-au straduit sa fie totul perfect (si chiar le-a reusit), avand copii de minge in spatele portilor si veste pentru jucatorii de rezerve, lucruri care nu se gasesc la multe grupari de la nivelul celui de-al treilea esalon fotbalistic al tari. La judet, nici nu intra in discutie…
Cristi DAMIAN