In ziua de 9.06.2011, parintii unei minore in varsta de 10 de ani au reclamat politistilor faptul ca aceasta a fost victima unui viol, fapta comisa in locuinta familiei.
Din cercetari a rezultat ca in ziua de 09.06.2011, in jurul orelor 12.15 minora a revenit la domiciliu iar in momentul cand a intrat in apartament, imediat in urma ei a patruns in locuinta un barbat care i-a astupat gura cu un material textil imbibat intr-o substanta cu miros intepator si care a violat-o.
Victima nu a putut oferi date suficiente pentru realizarea unui portret robot, fiindu-i necesara acordarea de ingrijiri medicale intr-o unitate de specialitate.
Din activitatile investigative desfasurate, a fost identificat un martor care a vazut iesind din bloc un barbat cu semnalmente asemanatoare, dar nu a putut oferi date suficiente pentru intocmirea unui portret robot.
Urmare a activitatilor desfasurate a fost stabilit faptul ca la inceputul lunii iunie, in aceeasi zona, un barbat cu semnalmente aproximativ asemanatoare a patruns intr-un apartament, in timp ce o minora deschidea usa de acces. La scurt timp insa, a parasit incinta fara a o agresa in vreun fel pe copila, speriat fiind de soneria unui telefon.
Fapta respectiva nu a fost reclamata pana in prezent la Politie, existenta ei rezultand din cercetarile efectuate in cauza actuala. Aceasta minora a oferit date referitoare la semnalmentele suspectului si s-a demarat procedura realizarii unui portret robot.
Un caz aproximativ similar a fost semnalat Sectiei 6 Politie Ploiesti in luna mai 2010, cand un barbat a intrat intr-o locuinta in timp ce o minora deschidea usa de acces. Suspectul a folosit un material textil imbibat intr-o solutie cu miros intepator, cu care a acoperit gura fetei.
Intrucat minorei i-a sunat telefonul mobil, suspectul a parasit apartamentul fara a o agresa in vreun fel. In acest caz a putut fi intocmit portretul robot, pe baza informatiilor furnizate de victima.
La nivelul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova au fost luate masuri speciale de intensificare a patrularilor in zona unitatilor de invatamant, totodata fiind efectuate demersuri de identificare si instruire a persoanelor pretabile la a cadea victime unor astfel de infractiuni.
Polițiștii roaga cetatenii care observa persoane cu comportament dubios, cu precadere in zona unitatilor de invatamant sau a locuintelor, sa anunte imediat acest lucru la cea mai apropiata unitate de politie. Cei care pot furniza orice indicii care ar putea conduce la depistarea violatorului sunt rugați sa sune la 112 sau sa contacteze cea mai apropiata unitate de poliție.

Semnalmente:
– Aproximativ 25-28 de ani;
– 1,70-1,75 m inaltime;
– Aproximativ 60 kg;
– Constitutie astenica;
– Fata prelunga;
– Ten deschis.