Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, incepand cu ora 12:45, in judetul Constanta, traficul rutier pe DN39 Constanta – Mangalia a fost reluat normal intre statiunile Eforie-Nord si Eforie-Sud. Din cauza unui accident produs in jurul orei 11:30, circulatia s-a desfasurat pe o banda, alternativ. Conform informatiilor sosite de la fata locului, o persoana si-a pierdut viata, iar alta a fost grav ranita. Cauza probabila a accidentului a fost intoarcerea neregulamentara.
Precizam, de asemenea, ca in perioada 8 iunie – 1 septembrie a.c., pe DN1, la kilometrul 367+243 metri, la iesirea din municipiul Sebes catre Alba Iulia, se executa lucrari de reparatii la pasajul CF Kogalniceanu. Traficul rutier se desfasoara restrictionat, semaforizat. Recomandam urmatoarele rute alternative:
– DE 60 Brasov – Oradea (DN13 Brasov – Targu Mures, DN15 Targu Mures – Cluj-Napoca – Oradea);
– pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone: DN7 Sebes – Vintu de Jos, DJ 107C Vintu de Jos – DN1 (Oarda de Jos).
Tot pe DN1, in judetul Prahova, la intrarea in Sinaia dinspre Comarnic, pana in luna iulie a acestui an se executa lucrari de reparatii la trei poduri situate la kilometrii 118+846 metri, 120+142 metri si 121+155 metri. Se circula pe o banda, alternativ, semaforizat.
In judetul Arges, pe DN73, in perioada 8 iunie – 1 octombrie 2011, la iesirea din municipiul Pitesti catre Campulung se executa lucrari de largire la patru benzi a suprafetei carosabile. Traficul rutier se desfasoara restrictionat, pe o banda, alternativ, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Pentru prevenirea producerii unor accidente rutiere, le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza regulamentara, sa foloseasca in timpul mersului – si ziua – luminile de intalnire si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule. De asemenea, nu trebuie uitate centurile de siguranta.