Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, din cauza producerii(in jurul orei 11.30) a unui accident in care au fost implicate un autoturism si un moped, si in care o persoana a suferit leziuni grave, circulatia rutiera pe DN6 Drobeta-Turnu Severin – Craiova este la aceasta ora intrerupta in zona localitatii mehedintene Butoiesti. Traficul auto se desfasoara, provizoriu, pe un drum lateral din localitate. Se estimeaza ca in aproximativ 15 minute circulatia rutiera va reveni la normal.
Semnalam, de asemenea, doua artere rutiere importante pe care se executa lucrari la partea carosabila. Este vorba despre:
– Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti – pana la ora 16.00 se efectueaza reparatii intre kilometrii 74 si 76, pe sensul catre Arges, pe a doua banda. De asemenea, pentru a se putea realiza inaltarea unei pasarele, banda numarul 2 va fi restrictionata pe ambele sensuri pe o portiune de aproximativ 200 de metri la kilometrul 49, pana in luna noiembrie;
– DN1 – pana in luna iulie se executa lucrari(reparatii ale unor poduri) la kilometrii 118+846 metri, 120+142 metri si 121+155 metri.
Reamintim ca incepand din luna ianuarie a.c. circulatia rutiera pe DN 22C Cernavoda – Murfatlar a fost oprita pentru o perioada de un an, in vederea executarii unor lucrari la podul peste Canalul Dunare – Marea Neagra. Atat traficul usor, cat si traficul greu se desfasoara pe rute ocolitoare.
Pentru evitarea implicarii in evenimente rutiere nedorite, conducatorii auto sunt sfatuiti sa-si cupleze centurile de siguranta(acestea trebuie utilizate si de pasageri, inclusiv de cei de pe bancheta din spate), sa adapteze intotdeauna viteza la conditiile meteo-rutiere si sa manifeste maximum de prudenta la efectuarea depasirilor.