Penitenciarul Ploiesti a desfasurat, astazi, un exercitiu de alarmare la care a participat un efectiv de 168 functionari publici cu statut special din cadrul unitatii, se arata intr-un comunicat de presa. Cu ocazia acestei actiuni, au fost efectuate exercitii privind doua situatii tactice si anume revolta intregului efectiv de persoane private de libertate cazate pe o sectie de detinere si baricadarea in camera de detinere a unui numar de 5 persoane private de liberate. De asemenea, au fost realizate perchezitii generale asupra persoanelor private de libertate, a camerelor de detinere, a sectiilor si a altor locuri unde acestea au acces.
In urma perchezitiilor efectuate au fost descoperite un numar de 8 telefoane mobile, 7 incarcatoare, 2 cartele SIM, 3 cutite improvizate.
Exercitiul a fost declansat de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor si a fost desfasurat simultan in toate unitatile penitenciare din tara.
Astfel de actiuni vor continua si au drept scop dezvoltarea abilitatilor personalului si a capacitatii de interventie rapida pentru solutionarea eficienta a incidentelor critice si operationale, dar si mentinerea unui grad ridicat de siguranta a locurilor de detinere.