De ieri, salariatii BCR nu mai au contract colectiv de munca, iar Federatia Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana a anuntat conducerea institutiei ca exista toate premisele declansarii conflictului de interese la nivelul unitatii. Ciprian Ionescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, sustine ca „angajatorul ramane singurul responsabil pentru esuarea negocierilor purtate timp de peste 30 de zile, dar si pentru declansarea conflictului de interese la nivelul BCR”.

* Organizatia Locala Ploiesti a PC isi va alege, astazi, noua conducere. Pana ieri, la functia de presedinte se inscrisese un singur candidat, avocatul George Pana, lista fiind deschisa inclusiv astazi. Consiliul municipal al conservatorilor ploiesteni va fi format din 17 membri, iar Biroul politic – din 9.
* “Nostalgia zidurilor si a bronzurilor” este numele expozitiei care se va deschide astazi, la ora 12,00, la Galeria Regala a Casinoului din Sinaia. Aceasta reuneste creatii ale pictorului Eugen Raportoru, infatisand cladiri din Bucurestiul de odinioara, si sculpturi ale artistului Catalin Geana, inspirate de toteme, figurine si masti ale civilizatiei vechilor indieni. Expozitia poate fi vizitata de marti pana joi, intre orele 10.00-16.00 si de vineri pana duminica, intre orele 10.00-18.00.

Maine este Lasatul Secului pentru Postul Sfintelor Pasti. Conform calendarului crestin ortodox, la o saptamana dupa Duminica Lasatului de carne (care a fost pe 27 februarie), maine este Duminica Lasatului de branza – a Izgonirii lui Adam din Rai – avand in vedere ca luni, 7 martie, incepe postul pentru Sfintele Pasti.