Daca ar fi sa tinem cont de „predictiile” sondajelor de opinie si de zodiacul fiecaruia dintre candidatii la postul de primar al municipiului Ploiesti, se pare ca o lupta apriga se va da, la alegerile din ziua de 10 iunie, intre un Taur (Iulian Badescu) si un Berbec (Andrei Volosevici).
Cei zece aspiranti la fotoliul de primar al municipiului Ploiesti provin din diferite zone profesionale, cativa dintre acestia fiind, in prezent, pensionari. Si declaratiile de avere si de interese pornesc de la candidati care detin doar un apartament si ajung la aceia care au apartamente, vile in afara Ploiestiului, dar si… datorii la banci.
Daca, prin prisma averii si a profesiei, candidatii la Primaria Ploiesti sunt complet diferiti unul de celalalt, potrivit datelor lor de nastere avem de-a face cu trei Tauri, trei Capricorni, doi Berbeci si cate un Rac si un Varsator. Consultand mai multe site-uri de specialitate in domeniul astrologiei, am facut o sinteza a „punctelor forte” si a „punctelor slabe” pentru toti cei 10 candidati la functia de edil al municipiului-resedinta de judet in functie de zodie si de data nasterii.
Cum se pot caracteriza cei 10 „magnifici”, avand in vedere semnul zodiacal sub care s-au nascut? Pentru a nu crea divergente, ii prezentam in ordine alfabetica.
Adam N. Marian: nascut in zodia Racului. Puncte forte: fascinant, convingator. Puncte slabe: inselator, manipulativ. Anghelache A. Raluca Daniela: nascuta in zodia Capricornului. Puncte forte: dura, autoritara. Puncte slabe: insensibila, geloasa.
Badescu Gh. Iulian: nascut in zodia Taurului. Puncte forte: neinfricat, de succes. Puncte slabe: stresat, lipsit de vulnerabilitate (n.n. – ceea ce, fara a-i contrazice pe astrologi ! – e mai degraba o calitate). Cojocaru P. Alecsandru Gheorghe: nascut in zodia Taurului. Puncte forte: sociabil. Puncte slabe: nerabdator, inflexibil.
Cristescu E. Eugen Costin: nascut in zodia Capricornului. Puncte forte: conceptual, structurat. Puncte slabe: dogmatic, inchis, intolerant. Neacsu T. Alexandru: nascut in zodia Berbecului. Puncte forte: ambitios, sincer. Puncte slabe: neinteles, instrainat. Safta V. Nina: nascuta in zodia Capricornului. Puncte forte: responsabila, organizata. Puncte slabe: inflexibila, tematoare. Severin M. Diana: nascuta in zodia Varsatorului. Puncte forte: magnetica, sensibila. Puncte slabe: distanta, nerabdatoare. Tanase Gh. Simona: nascuta in zodia Taurului. Puncte forte: lucida, talentata. Puncte slabe: prea critica, deranjanta.
Volosevici A.S. Andrei Liviu: nascut in zodia Berbecului. Puncte forte: intuitiv, multumit de sine. Puncte slabe: negativist, nesigur. Cu precizarea ca informatiile prezentate nu sunt, neaparat, caracterizari fidele ale candidatilor, este interesanta aglomerarea de Capricorni (trei), Tauri (trei) si Berbeci (doi) in grupul celor care vor sa ocupe fotoliul de primar al ploiestenilor.
V.STOICA