Dupa un nou tilu de campioana adjudecat de echipa CSU Asesoft, nimic nu poate reliefa mai bine descatusarea bucuriei decat reactiile celor implicati in repozitionarea Ploiestiului pe harta oraselor „campioane”.
* Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft: „Este cel mai frumos titlu castigat din postura de antrenor. A fost un playoff nebun, in care am demonstrat ca suntem cu adevarat o echipa. Baietii merita din plin acest trofeu, au muncit si au crezut in permanenta ca pot deveni campioni. Avem planuri mari pentru sezonul viitor. Vrem Supercupa si, desigur, un nou titlu. Totodata, nu putem neglija competitiile europene, unde ne dorim sa facem o figura frumoasa.”
* Catalin Burlacu, capitan CSU Asesoft: „Nu putem decat sa fim fericiti. Am incheiat acest sezon in postura de campioni, am muncit mult pentru acest trofeu un an intreg. Ne-am revansat pentru infrangerea din urma cu un an,
ne-am descatusat si sper ca in sezonul viitor sa recidivam.”
* Aleksandar Vlahovic, jucator CSU Asesoft: „A fost un meci nebun, am alergat si ne-am zbatut pentru a reveni. Am 21 de ani si acesta este primul meu titlu. Este o senzatie unica, nu m-am gandit la ce voi face in sezonul viitor, dar sunt dispus sa negociez un nou contract.”
* Darius Hargrove, jucator CSU Asesoft: „Nu ne-am dat batuti, nu am renuntat in niciun moment si am reusit, in cele din urma, sa castigam. La prima vedere, un 4-0 reprezinta un succes curat, fara probleme, dar nu a fost deloc asa. Ca si in urma cu 2 ani, am reusit un playoff fara infrangere. Sincer, nu ma asteptam la asta.”
* Vladimir Tica, jucator CSU Asesoft: „Am devenit campion la nici 4 luni de la venirea la CSU Asesoft. Este un moment special pentru mine, intrucat nu ma asteptam ca totul sa decurga de-o asemenea maniera. Ma bucur enorm pentru acest trofeu si, cine stie, poate vom recidiva in sezonul urmator. Voi continua in proportie de 99% alaturi de CSU Asesoft.”
* Andrei Capusan, jucator CSU Asesoft: „Nu va puteti inchipui cat de bucuros sunt si cat de mult mi-am dorit acest titlu. A fost cel mai greu joc din finala, dar totul s-a terminat cu bine. Vreau sa le multumesc fanilor, care ne-au fost mereu alaturi si fara de care nu am fi transat acest duel in doar 4 jocuri”.
* Angel Santana, jucator CSU Asesoft: „Este primul meu titlu si sunt nespus de bucuros, mai ales ca am 35 de ani si ma aflu la final de cariera. Nu am sa iau plasa inelului acasa, dar am sa pastrez in memorie acest moment unic. Este un succes muncit, la care ne-am gandit in permanenta de-a lungul acestui playoff.”
* Rade Dzambic, jucator CSU Asesoft: „Dedic acest trofeu familiei. In 2010, am reusit sa castig Cupa Romaniei alaturi de BC Timisoara, insa titlul de campion reprezinta cu totul altceva. Hargrove si Vlahovic au adus acest succes pe finalul jocului, atunci cand timisorenii se aflau la conducere, iar timpul ne presa. A fost greu, dar totul s-a incheiat cu bine.”

Povestea in fotografii a meciului care a decis cel de-al optulea titlu de campioana pentru echipa CSU Asesoft o gasiti in pagina a 12-a
Bogdan CHITIC