Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la ora 13.15, circulatia autovehiculelor se desfasura normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe cele trei autostrazi, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenta a traficului.
Reamintim ca, in judetul Suceava, pe DN17A, la kilometrii 15+800 – 16+300 si 23+200 – 23+430, doua poduri situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldovitei – Ciumarna au fost afectate de cresterea debitului raurilor pe care le traverseaza. Circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este in continuare restrictionata. Traficul greu catre vama Siret se poate desfasura pe varianta ocolitoare DN17 Campulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.
Totodata, informam ca DN7C (Transfagarasan) este inchis pe sectorul cuprins intre km 104 (Piscu Negru) si km 130+800 metri (Cabana Balea Cascada), pana la data de 30 iunie 2012 (conform regulamentului de functionare a drumului), intrucat conditiile meteorologice din zona montana inalta pot periclita siguranta circulatiei. Daca vremea va permite, drumul va fi redeschis mai devreme.
Pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave, le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza legala, adaptata permanent conditiilor de drum si trafic, sa nu se angajeze in depasirea coloanelor mari de autovehicule si sa aiba permanent, in timpul calatoriei, centura de siguranta cuplata.