• Pentru piercing ­corporal, în ­cazul ­minorilor este nevoie de acordul ­părinților

Saloanele specializate nu au dreptul să facă proceduri de tatuare cosmetică şi artistică persoanelor sub 18 ani şi nici proceduri de piercing corporal şi implant dermal minorilor, decât în cazul în care respectivele proceduri se fac în zona urechii şi cu acordul părinţilor, prevede un Ordin al Ministerului Sănătății, intrat recent în vigoare.
Ordinul nr. 1648/2024 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumuseţare şi saloanele de tatuaj, piercing şi implantare dermală, semnat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi intrat în vigoare recent stabileşte regulile în baza cărora funcţionează saloanele de înfrumuseţare şi cele de tatuaj, potrivit News.ro și Hotnews.
Actul normativ prevede, de asemenea, că în saloanele de înfrumuseţare sunt interzise proceduri medicale estetice invazive şi proceduri estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale. Actul normativ aduce și o serie de interdicţii în ceea ce priveşte procedurile de tatuare, implantare dermală şi piercing.
În plus, în saloanele de înfrumusețare este obligatoriu ca produsele folosite să fie produse cosmetice autorizate, iar personalul să fie calificat, „cu o pregătire profesională conform standardelor ocupaţionale”.