Potrivit datelor centralizate la nivelul Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP)- Romsilva, până în prezent, în campania din această primăvară, au fost plantaţi 15,4 milioane puieți forestieri, realizându-se lucrări de împăduriri pe 2.543 de hectare.
Totodată, s-au realizat regenerări naturale pe o suprafaţă de 5.536 de hectare, iar lucrări de refacere pe 380 de hectare.
„În total – se menţionează într-un comunicat al RNP – până în prezent, anul acesta, Romsilva a regenerat 8.079 de hectare fond forestier de stat. În această campanie de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are stabilit în plan plantarea a 23 de milioane de puieți forestieri, regenerarea naturală a peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, a altor 2.600 de hectare.
În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 de hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind ultilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii”. (Foto: RNP-Romsilva)