Campioană la „U19” în luna februarie, la o categorie superioară de vârstă, echipa de baschet fete a CSM Ploieşti va participa, în weekend, aproape în aceeaşi formulă, la Turneul Final U18, programat să se desfăşoare în „Arena de Baschet” din Bucureşti.Fetele pregătite de Loredana Munteanu, Corina Savu şi Robert Munteanu vin după o primă fază a sezonului pe care au încheiat-o cu un bilanţ de 12 victorii şi două înfrângeri, acestea din urmă suferite în faţa favoritei ACS Dan Dacian Bucureşti. S-a jucat „fiecare cu fiecare”, iar acum, la Turneul Final, cele opt formaţii se vor întâlni în sferturi de finală, semifinale şi finale, fiind „împerecheate” în funcţie de clasamentul primei faze: 1-8, 2-7, 3-6 şi 4-5. Drept urmare, CSM Petrolul Ploieşti – locul 2 – o va întâlni, în „sferturi”, pe Sportul Studenţesc Bucureşti – locul 7, bilanţ 2-12 – partida fiind programată la ora 16:00.
Semifinalele sunt programate sâmbătă, câştigătoarea duelului nostru urmând să o întâlnească, la ora 18:00, pe învingătoarea din disputa CS Olimpia Bucureşti – ABC Leii Bucureşti. Învinsele joacă de la ora 14:00.
Meciurile de clasament şi finalele vor avea loc duminică, începând cu ora 10:00, întâlnirea care va decide campioana fiind programată la ora 16:00.
Din păcate, staff-ul nostru va trebui să se descurce la competiţia din acest weekend fără două dintre jucătoarele de bază, Daria Tănase şi Karina Munteanu, care sunt în diferite faze ale recuperării după operaţii de ruptură de ligamente la care au fost supuse în partea a doua a sezonului. În condiţiile celor două absenţe, lotul de jucătoare pe care Loredana Munteanu, Corina Savu şi Robert Munteanu vor conta la Turneul Final arată astfel: Ioana Savu, Daria Iordăchescu, Andrada Dulhaz, Cătălina Pîrvan, Agnes Zane, Cristina Grigore, Andreea Dumitru, Olivia Sandu, Natalia Belhamra, Dariana Păuşan, Ana Maria Nazlî Dănilă şi Alexia Apostolache.
Fetele de la CSM Ploieşti au fost medaliate cu bronz la U13 şi U14, au ocupat locul 5 la U16 şi au fost vicecampioane la U15 şi U17.