Campionii, campionii, ole, ole, ole!
Bucurie mare pe stadionul municipal ”Constantina Diță” din Târgu Jiu la sfârșitul meciurilor din Marea Finală a Cupei Tymbark Junior, cea mai importantă competiție de fotbal pentru elevii din România. Aproape 400 de copii din categoriile de vârstă U10 și U12 din toată țara, băieți și fete, au avut ocazia de a se simți precum marii fotbaliști pe stadionul de Liga I pus la dispoziție de către organizatori, Federația Română de Fotbal și Maspex Romania prin brandul Tymbark, în colaborare cu Ministerul Educației.
Iată echipele câștigătoare:
U10
Locul I: Școala Gimnazială Nr. 195, S3 București – BĂIEȚI și Școala Gimnazială “Miron Costin” Suceava – FETE
Locul al II-lea: Școala Gimnazială “Ion Creangă” Cluj-Napoca – BĂIEȚI și Școala Gimnazială Nr. 113, S4, București – FETE
Locul al III-lea: Școala Gimnazială Nr. 24 “Ion Jalea”, Constanța – BĂIEȚI și Școala Gimnazială “Petofi Sandor” Târgu Secuiesc – FETE
U12
Locul I: LPS Banatul Timișoara – BĂIEȚI și Școala Gimnazială Nr.113, S4 București – FETE
Locul al II-lea: Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu Târgu Mureș – BĂIEȚI și Școala Gimnazială Nr. 24 Timișoara – FETE
Locul al III-lea: Școala Gimnazială ”A.I. Cuza” Bacău – BĂIEȚI și Școala Gimnazială “Dr. Ilie Lazăr” Giulești, Maramureș – FETE
În anul fotbalului, în care are loc cea mai mare competiție europeană – UEFA EURO 2024, participanții la Cupa Tymbark Junior au vrut parcă să demonstreze o dată în plus că implicarea lor în practicarea ”sportului rege” poate fi la fel de importantă și de spectaculoasă precum cea a marilor fotbaliști. O arată numărul mare de elevi înscriși la startul ediție 2023-2024, aproape 140.000 de copii, tehnicile de joc, modul în care trăiesc victoriile și înfrângerile. Copii ambițioși, talentați coordonați de profesori dedicați au creat tabloul Cupei Tymbark Junior, o competiție care urmărește încurajarea copiilor din toată țara să facă mișcare, să își pună în valoare potențialul sportiv și să își descopere talentul la fotbal.

„La finalul aceastei ediții, avem ocazia să vedem încă o dată succesul Cupei Tymbark Junior, atât prin numărul de copii participanți, dar mai ales prin entuziasmul, talentul și bucuria pe care aceștia le-au arătat pe teren. E un privilegiu să putem contribui la formarea lor ca sportivi de mâine și, mai ales, în a-i educa și încuraja să urmeze un stil de viață sănătos și în viitor. Felicit toți participanții – copii, profesori și părinții care le-au fost alături – și îi asigur că Federația Română de Fotbal va continua să facă toate eforturile pentru a le crea contextul potrivit performanței și dezvoltării unui stil de viață sănătos”,– a declarat Răzvan Burleanu, Președinte FRF
Cupa Tymbark Junior încheie astăzi al 5-lea an de desfășurare. În toți acești ani, peste 620.000 de elevi din toată țara au avut șansa de a-și face remarcat talentul la fotbal. Competiţia se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete şi sunt organizate, începând cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi încheind cu faza naţională. Participă echipele unităților școlare din învățământul preuniversitar, forma de zi, înscriși în registrul matricol al unității școlare pe care o reprezintă.
„A fost o ediție care a debutat extraordinar, cu aproape 140.000 de elevi la start, și care s-a încheiat la fel, într-o atmosferă de fotbal adevărat. Micii fotbaliști au fost ambițioși, au luptat cu toată forța și cu tot talentul pentru a câștiga. Alături de ei, profesorii și părinți au pus suflet, au dedicat timp și energie pentru a susține pasiunea celor mici pentru fotbal. Îi felicităm pe toți și îi asigurăm că vom continua, împreună cu partenerii noștri în acest proiect, să oferim condițiile necesare pentru ca elevii să își valorifice potențialul sportiv și, mai ales, ca să facă mișcare” – a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania
Ca în fiecare an, la Marea Finală a participat Miodrag Belodedici – Ambasadorul competiției, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90.
”Am fost încă de la început alături de acești copii și simt de fiecare dată aceeași bucurie când îi văd jucând fotbal. Sunt foarte ambițioși, de aceea sunt foarte atenți la îndrumările profesorilor și la micile secrete pe care le mai împărtășesc și eu, din experiența mea. Îi felicit pe toți și de-abia aștept să-i întâlnesc la ediția următoare ” – a declarat Miodrag Belodedici.
Pe lângă Miodrag Belodedici, la Marea Finală, juniorii Cupei Tymbark s-au bucurat de susținerea unui alt internațional, nume de marcă a fotbalului românesc, Daniel Pancu.
Cupa Tymbark este una dintre primele competiții de anvergură națională care a susținut practicarea fotbalului de către fete, unele dintre ele fiind astăzi legitimate la echipe de club sau chiar au făcut pasul spre echipa națională, cum este și cazul Adinei Borodi, participantă la Cupa Tymbark în ediția 2017, care la doar 18 ani a debutat la prima reprezentativă.
Adina, atât în calitate de fostă participantă la Cupa Tymbark Junior cât și în calitate de Ambasador al competiției, a fost prezentă alături de micii fotbaliști la meciurile de departajare din 20 mai. Cu ochii și cu sufletul mai mult alături de fete, Adina a retrăit emoțiile și bucuria alături de ele.
Hidratarea micilor fotbaliști, dorința de a deveni campioni la fotbal și setea de performanță au susținute pe teren de Bucovina, Apa Oficială a Cupei Tymbark Junior și a Echipei naționale de fotbal.
Înscrierile în ediția 2024-2025 vor demara în toamnă. Mai multe detalii despre următoarea ediție pot fi aflate urmărind site-ul: Cupa Tymbark – impreunasuntemfotbal.ro