George Marin

Aparatul cu Raze Pix l-a selectat pe Hanca pentru a vedea dacă și cum a trecut petrolistul peste ratarea acelui penalti din partida trecută, contra Botoșaniului. De data aceasta, Hanca a fost distribuit ca mijlocaș de parte dreapta într-un sistem cu trei apărători centrali. Deci, a avut în grijă întreaga bandă dreapta.
Evoluția lui Hanca din duminica Paștelui, contra Oțelului Galați, a lăsat impresia că jucătorul ploieștean nu a părut afectat de situația neplăcută trăită în meciul precedent. În zona sa defensivă, Hanca i-a avut drept oponenți pe apaticii „underi” gălățeni: Bodișteanu, pe care îl văzusem agitată zvârlugă în meciul contra italienilor sub 20 de ani, la Târgoviște, și apoi, din minutul 77, Tănasă, care a fost aproape invizibil. Petrolistul nu s-a întâmpinat cu mari dificultăți, chiar dacă Bodișteanu s-a desprins în două-trei rânduri din marcaj (min. 27, 34). Doar atunci când a fost prins între trei adversari în apropierea careului Hanca s-a aflat în dificultate, Bodișteanu reușind să trimită o centrare care nu a avut precizie (min. 26). Și Hanca s-a aflat inițial cam departe de Bodișteanu, dar cine trebuia să îi vină în ajutor? Hanca a mai avut doar alte trei situații dificile de trecut, depășit fiind de un-doi – ul dintre Bodișteanu și Miguel Silva, acțiune stopată de Papp prin fault (min. 56), apoi a fost prins cu spațiu liber în spate, dar a fost acoperit de Dumitriu (min. 58), și, în fine, tot fundașul stânga gălățean Miguel Silva a trecut de Hanca, Papp fiind departe, dar pasa a fost greșită(min. 62). O situație nefericită s-a petrecut la golul egalizator al gălățenilor, când Hanca a încercat să se retragă spre linia porții în vederea unei respingeri, dar mai mult s-a încurcat cu portarul Zima (min. 40).

În ceea ce privește partea ofensivă, Hanca a avut ceva realizări. A încercat câteva un-doi-uri cu atacantul de pe partea sa, Musi, dar nu toate fericite (min. 2 – surprins în ofsaid, min. 5 – nu a reușit driblingul, min.35), a arătat că posedă știința demarcării (min. 18 – dar ce a dorit de la pasa dată?, min. 79 – dar Papp preferă să centreze el însuși). Partea mai neplăcută o constituie ratarea paselor lungi încercate (min. 5, 47, 71) și retragerea lentă către propriul teren (min. 5 – a greșit pasa, min. 35 – a ajuns până în fața portarului advers, pentru presing), dar partea bună a reprezentat-o centrarea pentru Gicu Grozav de la generarea golului victoriei (min. 80).
Un moment de ironie s-a născut în tribună, în momentul penaltiului obținut de Musi (min. 10). Hanca a venit la banca rezervelor și a discutat ceva cu Laszlo Balint, apoi el a plecat în alergare ușoară către careul gălățean. Din tribună s-a auzit „Să bată Hanca!”. Mingea se afla atunci în mâinile lui Irobiso, dar, până la urmă, a transformat Gicu Grozav.
Un îndemn pentru răutăcioși trebuie făcut. Nu vă uitați că are mai multe auturi executate decât mingi corect jucate, și acelea puține (9 față de 8)! Implicarea lui Hanca a fost aceea pe care jocul i-a cerut-o în cele 85 de minute de prezență pe teren până la înlocuirea sa din cauza unei accidentări. Dar nu am înțeles implicarea sa în clinciul cu Lameira (min. 66). La ce i-a folosit?