Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de gaming și vă doriți să dispuneți de cele mai performante accesorii sau periferice pentru calculatorul dumneavoastră, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează vrem să vă ajutăm să vă alegeți o tastatură de gaming perfectă pentru nevoile pe care le aveți. Veți afla care sunt cele 5 criterii de care trebuie să țineți cont înainte de achiziție astfel încât, la final, să puteți lua cea mai bună decizie. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

Lumea gaming-ului, a jocurilor video, este una extraordinară. De la jocurile indie și calme dedicate fetelor, până la RPG-urile complexe și jocurile competitive dedicate băieților, această lume este plină de povești ce merită explorate. Indiferent de stilul de jocuri favorit, pentru a putea să vă bucurați de o experiență completă, lipsită de întreruperi, aveți nevoie de periferice pe măsură. Aici ne adresăm în mod expres jucătorilor pe calculator. După ce vă compuneți PC-ul perfect și puneți cap la cap cele mai potrivite piese pentru o performanță de top, va trebui să vă alegeți și accesoriile cu atenție. Printre acestea se numără tastatura gaming, mouse-ul, setul de căști și chiar și cooler-ul laptop. Cum în acest articol ne concentrăm pe tastatură, este esențial să aflați care sunt câteva criterii cruciale pe care trebuie să le luați în considerare înainte de achiziție. Dacă țineți cont de toate informațiile oferite, cu siguranță vă veți putea cumpăra cea mai performantă tastatură. Așadar, haideți să aflați care sunt criteriile în cauză.

  • Criterii de alegere a tastaturii perfecte

5 dintre cele mai importante criterii de alegere ale unei tastaturi gaming sunt următoarele: conectivitatea, tipul tastaturii, calitatea materialului, iluminarea și dimensiunea. În continuare vă vom detalia câte puțin despre fiecare, pentru a vă ajuta în procesul de alegere.

Conectivitatea este cel mai important criteriu. Aici aveți două opțiuni: tastatura wireless sau tastatura cu cablu. Dacă vă doriți să vă mișcați în voie și să poziționați accesoriul de gaming oriunde vă doriți, varianta wireless este o alegere potrivită. Însă, aceasta dispune de un dezavantaj major: există riscul de deconectare. Dacă vreți să vă bucurați de joc fără întreruperi și să vă puteți controla personajul constant, atunci varianta cu cablu este o opțiune mai bună.

Următorul criteriu este tipul tastaturii. Iată că și în acest caz tot de două opțiuni dispuneți: puteți alege fie o tastatură mecanică, fie una cu membrană. Gamerii înrăiți probabil știu deja diferențele dintre ele, însă dacă dumneavoastră nu le știți, nicio grijă! Vi le vom spune noi. Tastatura mecanică este cea mai des cumpărată datorită performanței pe care o oferă. Deși poate fi ușor zgomotoasă, ea oferă o precizie sporită la apăsarea tastelor și vă lasă să vă bucurați de joc oricât vreți. Pe de altă parte, tastatura cu membrană, deși este mai silențioasă, vă oferă o precizie de apăsare ceva mai scăzută, însă experiența completă de folosire este mai delicată. În funcție de preferințe, alegeți modelul favorit.

Trecem la criteriul cu numărul 3 și întâlnim calitatea materialului. În unele situații, în special în timpul jocurilor competitive, veți fi nevoit să apăsați mai tare sau mai brusc pe tastatură. Dacă aveți un periferic performant, din plastic durabil și calitativ, nu veți întâmpina probleme cum ar fi să vă sară o literă sau o cifră. Da da, ați citit bine. Astfel de situații se pot întâmpla, și chiar mai des decât vă așteptați. De aceea, vă recomandăm să verificați cu atenție materialul tastaturii înainte să o cumpărați.

Penultimul criteriu ne aduce față în față cu iluminarea. Aici este simplu: aveți doar trei opțiuni. Dacă preferați tastatura cu jocuri de lumini, alegeți modelele cu leduri RGB sau cu o singură culoare. Iar dacă doriți să aveți un set-up mai minimalist, fără prea multe distrageri, alegeți modelele fără iluminare.

Iată-ne ajunși și la al cincilea criteriu și anume, dimensiunea. Deși este importantă, am ales să lăsăm dimensiunea la final. Tot ce trebuie să rețineți despre aceasta este că va trebui să măsurați spațiul în care doriți să instalați tastatura ca să dispuneți de loc de desfășurare pe deplin. Nimeni nu își dorește un birou aglomerat, așa că trebuie luată în calcul și alegerea unei dimensiuni potrivite.

Și iată cum, după citirea sfaturilor noastre, ați ajuns la final. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de folos și că acum vă simțiți pregătit să achiziționați tastatura perfectă pentru gaming. Pentru și mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping!

 

(P)