F.T.

Ce înseamnă fond forestier, regenerarea pădurilor și beneficiile pe care le oferă pădurea?
Acestea au fost explicate de către șeful Ocolului Silvic Câmpina, ing. Crinu Oseacă, și responsabilul cu regenerarea pădurilor – ing. Ancuța Lambă. Cui? Elevilor din clasa a III-a de la Școala Generală nr. 1 din Câmpina.
Ce-au mai făcut acești elevi aflați în vizită la sus-amintitul ocol? Ne informează reprezentanţii OS Câmpina: «Au învăţat să planteze puieți forestieri pe care i-au luat acasă cu promisiunea că vor avea grijă de ei».

Întâlnirea reprezentanţilor Ocolului Silvic Câmpina cu elevi din municipiu nu s-a rezumat, însă, la acțiunea care a avut la începutul săptămânii, cu ocazia marcării Zilei Pământului.
Nu, fiindcă după cum ne-a precizat ing. Crinu Oseacă, şeful Ocolului Silvic Câmpina, ieri erau aşteptaţi alţi 70 de elevi de la Colegiul Naţional «Nicolae Grigorescu», urmând ca până la sfârşitul săptămânii astfel de acţiuni să continue.
O continuitate care nu înseamnă altceva decât asigurarea viitorului «verde» al fondului forestier gestionat de către Direcţia Silvică Prahova. Cum e şi firesc, vom reveni şi noi. (Foto: OS Câmpina)