V. S.

Un nou proiect cu fonduri europene va prinde contur, în perioada următoare, în comuna Blejoi, unde va fi construit un centru de zi destinat asistenței și recuperării persoanelor vârstnice din localitate.
Potrivit reprezentanților Primăriei Blejoi, viitorul centru va fi amplasat lângă Parcul „Regina Maria” și va fi amenajat pe un teren de aproape 1000 de metri pătrați, alături de un parc, de căi de acces și o parcare.
Centrul de zi destinat persoanelor vârstnice va avea spaţii de recreere şi relaxare, un loc de luat masa, cabinete medicale, de psihologie, precum și săli dedicate pentru serviciile de recuperare ori reabilitare funcțională.
Investiția, în valoare de 1,7 milioane de euro, va fi realizată cu fonduri europene și are un termen de execuție de doi ani.
Consiliul Local Blejoi a adoptat, recent, un proiect inițiat de primarul Adrian Dumitru privind construcția centrului de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice din comună. Au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, din care reiese că imobilul, cu un regim de înălțime parter și un etaj, va avea o suprafață construită la sol de circa 700 de metri pătrați, iar suprafața construită desfășurată propusă a construcțiilor – de 993 mp.
Primarul comunei Blejoi, Adrian Dumitru, a precizat că pentru acest centru de zi s-a aprobat finanțarea prin PNRR, fiind realizat și studiul de fezabilitate. ”Este un centru de zi în care se vor oferi servicii medicale de recuperare. Vom putea angaja două asistente medicale ce pot merge și la persoanele în vârstă din comună și să le asigure îngrijire” – Adrian Dumitru, primar Blejoi.