Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a solicitat verificarea modului în care au fost acordate vizele de flotant în localitățile județului Prahova, în ultimul an. Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Prahova, prefectul ”a dispus conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova să efectueze verificări la nivel județean pentru a asigura respectarea legislației în vigoare referitoare la acordarea acestor vize. Se va verifica, de asemenea, respectarea normelor legale în cazul solicitărilor aprobate în ultimul an”.
Măsura a fost impusă în contextul organizării alegerilor din data de 9 iunie.
Luni, 22 aprilie, a avut loc ședința Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, ședință ce a fost desfășurată în sistem videoconferință, astfel, fiind prezenți toți reprezentanții instituțiilor prefectului din țară.
Printre alte chestiuni organizatorice care privesc alegerile din data de 9 iunie, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne Marian-Cătălin Predoiu a subliniat faptul că există o creștere cu 112% a cererilor pentru obținerea vizei de flotant la nivel național, comparativ cu acum 4 ani, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Prahova.