V. Stoica

Emil Drăgănescu este noul prefect al județului Prahova, după ce Virgiliu Daniel Nanu, președintele PSD Prahova, s-a retras din funcție, deoarece va candida, în cadrul alegerilor locale din 9 iunie, la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova din partea social-democraților.
Înainte de a deveni subprefect, Emil Drăgănescu a fost director al Direcției Județene de Pază Prahova, dar și șef serviciu Ordine Publică în cadrul Poliției Comunitare Ploiești (între 2005 și 2010). Licențiat în Științe juridice, specializarea Științe juridice și administrative, a absolvit un master în Studii Europene și cursurile de înalt funcționar public.
Funcția de subprefect deținută până acum de Emil Drăgănescu va fi ocupată de Mircea Tănase,
susținut tot de către Partidul Social Democrat.
Vineri, 12 aprilie, Emil Drăgănescu și Mircea Tănase au depus jurământul, iar, după ceremonia care a avut loc la Instituția Prefectului Prahova, fostul prefect Virgiliu Daniel Nanu a transmis un mesaj: ”Începând de astăzi, am încheiat mandatul meu și am trecut ștafeta către un coleg de nădejde, fostul meu subprefect, Emil Drăgănescu. Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc astăzi, 12 aprilie 2024, iar Emil Drăgănescu a preluat cu onoare și responsabilitate funcția de prefect al județului Prahova. Îi urez lui Emil toată puterea și înțelepciunea necesare pentru a conduce județul Prahova către progres și bunăstare și îi doresc să aibă parte de un mandat plin de succes și realizări. Este un om dedicat, cu experiență vastă în administrație și o pasiune reală pentru comunitatea noastră. De asemenea, felicitări și domnului Mircea Tănase pentru numirea în funcția de subprefect al județului Prahova! Înainte să închei, vreau să transmit sincere mulțumiri foștilor mei colegi, subprefecților, Emil Drăgănescu, Marius Soare, Alexandru Vane și întregului personal al Instituției Prefectului pentru susținerea și colaborarea din timpul mandatului meu. Ați fost o echipă extraordinară și am fost privilegiat să lucrez alături de voi în slujba comunității noastre”.
La rândul său, Emil Drăgănescu a menționat: ”Virgiliu Daniel Nanu, colegul și prietenul meu, este candidat la președinția CJ Prahova, motiv pentru care a renunțat la funcția de prefect, funcție pe care, începând de mâine o voi prelua eu! Împreună cu Virgil, așa cum îi spun eu, am depășit rând pe rând criza refugiaților ucraineni, a termiei sau a deșeurilor, am gestionat situații de urgență, am acționat cu corectitudine în acțiuni de control și în relația cu primăriile, am avut grijă ca “unii“ să nu facă abuzuri acordând bani pe criterii politice sau încercând să înstrăineze patrimoniul ploieștenilor, am stat aici în județul nostru, pentru județul nostru!!! Ne-am gândit în primul rând la prahoveni! Îi mulțumesc pentru profesionalism, expertiză și știu că, în scurt timp, vom colabora la fel de bine și cu birourile la fel de aproape, pentru că el va câștiga și va confirma!!! Cât despre mine… voi fi același!”.