Florin Tănăsescu

Fiindcă nu suntem vizibili în bazinul electoral şi nicio televiziune nu ne bagă în seamă, noi, cei din ultima linie a intenţiilor de vot, dar având cazierul curat ca Lacrima Christi, vrem să fim cunoscuţi.
Suntem „Partidul neprihăniţilor”, dacă – adică sigur – nu aţi auzit de noi.
Însă, oricâte valuri am face, oricâte pietre am arunca-n băltoace, constatăm cu stupoare că nimeni nu ne bagă în seamă.
Nici măcar noi pe noi!
D-aia facem apel la voi, cei care-aveţi cazierul pătat, să-ngroşaţi rândurile partidului unde-s cotizanţi numai flăcăi şi fete mari.
Fiindcă timpul e scurt pân’ la alegeri, iar drumul pân’ la primării lung rău, vă dăm un sfat:
Comiteţi o infracţiune! Da’ nu prea gravă!
Sugestie: Ciordiţi un ou de sub găină! Numai aşa judecătorul de caz vă va plasa sub control judiciar, lăsându-vă dreptul de-a alege. Şi, mai ales, de a fi ales!
Am zis să furaţi, în primă fază, un ou. După ce veniţi la noi, în partid, aveţi şansa ca-ntr-un mandat să furaţi nu un bou, ci o cireadă!
Alt model de infracţiune: bărbaţii însuraţi să cânte „Să te bat să te omor/Cu coada de la topor!”: Instantaneu, veţi fi acuzaţi de violenţă domestică şi veţi primi interdicţia de a vă apropia la o distanţă mai mică de 200 de metri de cuibuşorul familial al dumneavoastră.
În schimb, puteţi dormi pe podeaua partidului nostru. Saltele n-avem, ne cerem scuze!
Valabil acum pentru gospodine: folosiţi metoda „Dragoste cu năbădăi”. Norme metodologice de aplicare: luaţi o tigaie şi plesniţi-l din senin pe consort.
Şi dumneavoastră veţi fi acuzată de lovituri cauzatoare de cucuie. Pedeapsa-i interdicţia de a intra în bucătărie.
Avantajul: permisiunea de a intra la noi în partid, să faceţi cafea. Sau ciorbă de perişoare, dacă ştiţi.
Dacă nu, nu! Ştim noi să facem cartofi prăjiţi.
Apel către clanuri: Băieţi! Scoateţi bâtele de la naftalină şi puneţi de-o altercaţie. Da’ serioasă să fie! Respectiv cu vreo două-trei victime.
Astea din urmă nu trebuie să depună plângere la poliţie, care va constata „împăcarea părţilor”. Va fi deschis dosar penal, cercetările vor continua…
Hai, că aţi mai jucat în „filmul” ăsta, ştiţi procedura!
Apoi, cum i-am sfătuit şi pe ceilalţi, veniţi la „Partidul neprihăniţilor”. Asigurăm şi vindecarea rănilor prin alţi pumni aplicaţi pe răni. Că vorba aia, „Cui pe cui se scoate”.
Cum ziceam, timpul e scurt, drumul pân’ la primării e lung.
Deci, penali din toată ţara, grăbiţi-vă spre „Partidul neprihăniţilor!”.
Uşa-i încuiată, cheia – sub preş.
Da’ mai bine intraţi prin efracţie!