V. Stoica

Liberalul Iulian Dumitrescu și-a depus, ieri, la Biroul Electoral Județean Prahova, dosarul de semnături de susținere și pe cel de candidatură la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, deși este inculpat într-un dosar penal instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în care este acuzat.
Anunțul a fost făcut de PNL Prahova, prin intermediul unui comunicat de presă: ”Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie a.c., semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat în fruntea Consiliului Judeţean. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu primarii şi ceilalţi aleşi locali care i-au solicitat lui Dumitrescu să existe continuitate la nivelul administraţiei judeţene în contextul proiectelor de peste trei miliarde de euro din fonduri europene pe care CJ Prahova a reuşit să-i atragă în mandatul acestuia”, au transmis liberalii, care nu au mai invitat presa la depunerea candidaturii, așa cum s-a întâmplat în urmă cu patru ani, când acesta a candidat din partea Alianței PNL-USR-PLUS.
”În legătură cu dosarul penal care îl vizează, Iulian Dumitrescu susţine că are dreptul legal şi constituţional de a candida, colaborează cu instituţiile de cercetare penală, se consideră nevinovat şi aşteaptă o soluţie cât mai rapidă din partea Justiţiei”, se arată în comunicatul PNL Prahova.
Reamintim că, din data de 1 februarie 2024, când procurorii DNA au făcut percheziții la domiciliul său, dar și la sediul Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu are interdicție de a-și exercita funcția de președinte al CJ Prahova, aflându-se sub control judiciar impus de anchetatori.
Pe de altă parte, la aceeași dată, Dumitrescu anunțase că demisionează din funcțiile deținute în PNL, lucru complet neadevărat. În urma unei contestații făcute de PSD Prahova la Biroul Electoral Județean Prahova a ieșit la iveală faptul că Dumitrescu nu a demisionat, în fapt, de la conducerea PNL Prahova, acesta fiind în continuare liderul liberalilor prahoveni, în ciuda declarațiilor repetate ale lui Nicolae Ciucă despre faptul că Iulian Dumitrescu s-a retras din toate funcțiile deținute în partid.