Petrolul a plecat cu o remiză prețioasă de pe „Arcul de Triumf”, Gicu Grozav salvând înfrângerea în fața lui Dinamo după ce a marcat, din penalty, în cel de-al 13-lea minut al prelungirilor!
Dinamo și Petrolul au pus indigoul peste rezultatul înregistrat, tot în Capitală, și în turul sezonului regulat, însă, de această dată, povestea meciului a fost presărată cu mult mai mult dramatism. După o primă repriză discretă, elevii lui Florin Stîngă s-au văzut conduși pe tabelă chiar înainte de pauză, atunci când De Moura (39) a punctat cu un șut din interiorul careului, dar au reușit, după reluare, să-și ridice nivelul jocului și să obțină, în cele din urmă, un punct extrem de valoros în economia luptei dure din play-out, punct celebrat cum se cuvine alături de cei 100 de copii veniți de la Ploiești, care au încurajat echipa pe toată durata partidei!

Golul izbăvitor a venit târziu, după o avalanșă de mari ratări (Hanca ’53, Grozav ’61, Irobiso ’73, Dumitriu ’74, Diomande ’75, Bratu ’86 sau Huja ’88), după un penalty neacordat la Gicu Grozav (81) și după ce brigada de arbitri a avut nevoie de aproape zece minute să judece duelul dintre Amzăr și Musi, înainte ca Horațiu Feșnic să se decidă și să așeze mingea pe punctul cu var! Era minutul 90+13, iar experiența și tehnica lui Gicu Grozav au fost suficiente pentru ca lovitura de pedeapsă să se transforme în gol și, implicit, într-un rezultat pozitiv care să aducă și mai multă liniște în tabăra ploieșteană. Să nu se creadă că Petrolul a avut ceva ”avantaj” în acest meci, din partea brigăzii, pentru că tot în repriza a doua lui Gicu Grozav i s-a refuzat un penalty chiar mai clar decât cel acordat, acesta fiind culcat în careu, fără ca arbitrul central sau ”ajutoarele” din VAR să intervină!
Cu 22 de puncte, Petrolul se află pe locul 5 în play-out, la cinci lungimi de zona de play-out și la șase de cea a retrogradării directe, într-un moment în care au mai rămas șapte meciuri de jucat până la linia de finish a campionatului. Sâmbătă, de la ora 17.30, pe „Ilie Oană”, „lupii” pot face un pas decisiv și își pot securiza, practic, locul în Superliga, în duelul cu FC Voluntari, noua echipă a fostului lor antrenor, Florin Pîrvu. Foto: Răzvan Păsărică

Dinamo București – FC Petrolul 1-1 (1-0)
Marcatori: De Moura (39)/Grozav (90+13).
Dinamo: Golubovic – Patriche (cpt), Velkovski, Homawoo – De Moura, Pavicic (67 N. Roșu), Gnahore, Bordușanu (59 Amzăr) – Milanov (67 Iglesias), Abdallah (78 Edgar), Politic (59 Gregorio). Antrenor: Zeljko Kopic.
Petrolul: Zima – D. Radu (67 Dumitriu), Papp, Huja, Țicu (cpt) – Hanca (67 Irobiso), Seto (57 Diomande) – Ișfan (57 Muși), Jair, Grozav – Berisha (80 Bratu). Antrenor: Florin Stîngă.
Cartonașe galbene: Iglesias (85), Velkovski (86), Amzar (90+12)/Berisha (28), Grozav (30).
Au arbitrat: Horațiu Mircea Feșnic – Valentin Gabriel Avram și Alexandru Cerei.
Rezervă: Claudiu Marcu.
Arbitru VAR: Radu Marian Petrescu.
Arbitru AVAR: Radu Adrian Ghinguleac.
Observatori: Nicolae Marodin și Mircea Călin.