Laszlo Balint, noul antrenor al Petrolului a susținut prima sa conferință de presă ca tehnician al „lupilor”.
„Cred că știu perfect ce înseamnă această poziție, la acest club și în acest moment. Nu este un moment ușor, dacă ar fi fost toate bune și frumoase nu s-ar fi ajuns la o schimbare de antrenor pe parcursul campionatului, știu perfect ce înseamnă un asemenea moment, e clar că există o responsabilitate și o oarecare presiune, dar le-am spus-o și băieților, personal cred că presiunea e un privilegiu. De-aia ne-am apucat de fotbal, de-aia suntem în această meserie, să jucăm și să activăm la un nivel cât mai înalt și când ești la un nivel există presiune, dar trebuie să știm să o gestionăm și mai presus de toate să facem tot ce ține de noi să pregătim meciul de la Cluj, pentru că este un meci important, punctele puse în joc cântăresc foarte greu, evoluăm în fața unui adversar foarte dificil și trebuie să facem tot ce ține de noi ca să ne întoarcem la Ploiești cu un rezultat bun, iar din punctul meu de vedere asta reprezintă doar o victorie. Noi pregătim jocul de o manieră care să ne permită câștigarea tuturor punctelor puse în joc. Bineînțeles că jucăm în fața unor adversari foarte buni, o demonstrează forma lor, componența lor, experiența domnului Sabău, practic tot ce se întâmplă acolo arată că este o echipă nu numai din play-out, ci din întreaga componență a Superligii. Parcursul jocului poate să ne aducă într-o situație în care la final să fim mulțumiți cu un punct, dar mesajul meu este clar, mergem acolo să facem tot ceea ce ține de noi ca să câștigăm partida.
Am văzut toate meciurile Petrolului, era normal ca, împreună cu colegii mei din staff, să analizez ce s-a întâmplat în ultimele jocuri. Încercăm să remediem ce se poate remedia într-un interval foarte scurt, e important să văd reacție din partea jucătorilor. Cu gândul acesta am intrat prima dată în vestiar, le-am explicat băieților că viața ne pune în situații grele de foarte multe ori și e foarte importantă reacția noastră. Trebuie să avem o experiență cât mai bună, cât mai coerentă, atitudinea va conta foarte mult pentru că așa vom putea obține o victorie la Cluj, și bineînțeles disciplina tactică. Sunt niște principii clare pe care le-am expus jucătorilor, le-au înțeles, mă bucură tare mult reacția lor pe parcursul acestei săptămâni, dar trebuie transpusă și la meciul de sâmbătă seară.
Schimbări radicale într-un timp foarte scurt e greu să fie implementate. E normal, fiecare antrenor are propria gândire, propria filozofie, propriile principii, e clar că s-au făcut și lucruri bune, pentru că au fost obținute multe puncte, eu sper să văd la băieți reacții. Din punct de vedere tactic e clar că trebuie să fim disciplinați, este clar că evoluăm în fața unei echipe care are forță ofensivă, are jucători capa­bili să dezechilibreze, de execuții, plus că primește foarte greu gol. Eu sunt încrezător, avem jucători cu calitate, eu zic că potențialul lotului în acest moment este mai mare decât o arată poziția din clasament și trebuie să ne uităm doar în sus, pentru că o eventuală victorie ne duce aproape de U Cluj și putem spera chiar să ne gândim la locurile fruntașe din play-out.
Sunt idei pe care le-am transmis, în ceea ce priveșta atitudinea, vreau să fim agresivi în tot ceea ce facem, e clar că vor fi și momente, dar în ceea ce privește principiile mele și ale staffului trebuie să treacă o anumită perioadă
Trebuie să facem tot posibilul să fim eficienți, să fim pragmatici, să încercăm, fim umili, pentru că de multe ori această acestea ne aduce în ipostaza de a culege roadele unei munci colective, și să ne bucurăm de un rezultat pozitiv la Cluj.
În primul rând la moral am lucrat, peste că nu e ușor să treci peste un moment precum cel care a fost în weekend-ul precedent pe Ilie Oană, dar zilele acestea au scos în evidență că reacția lor, în ceea ce privește procesul de antrenament, receptivitatea lor, modul în care s-au implicat în tot ceea ce ține de antrenament, toate acestea îmi dau foarte mare încredere. E clar că luni, când am intrat prima dată în vestiar, erau foarte multe capete plecate, dar reacția lor a fost foarte bună și încercăm să o transpunem și la meciul oficial, pentru că acolo contează foarte mult.
În acest moment este clar că jumătate din echipele angrenate în acest play-out se gândesc să se scuture de emoțiile unei eventuale retrogradări. Și atunci trebuie să fim ancorați și noi în realitate, ne dorim să facem în așa fel încât să avem liniște pe acest final de campionat, nu putem să ne gândim la altceva acum. Bineînțeles că din vară ne dorim să fim mai puternici, să ne întărim din toate punctele de vedere, vreau să ne uităm numai în sus, să încercăm să ne fixăm niște obiective care să fie atât de importante încât să ne sperie.
Trebuie să luăm lucrurile pas că pas, cel mai greu și mai important meci este următorul. De aceea, acum, concentrarea noastră este 100% pe ceea ce avem de făcut ca să iasă bine la Cluj” – a declarat antrenorul care va debuta mâine, ora 20,30, la Cluj, contra Universității.