V. Stoica

Andrei Volosevici, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Ploiești, a intrat oficial în cursa pentru un nou mandat de edil șef al orașului. Vineri după-amiază, primarul Volosevici, alături de candidații Alianței PSD-PUSL pentru Consiliul Local al Municipiului Ploiești, și-au înregistrat la Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Ploiești dosarele de candidatură la alegerile locale din 9 iunie.
Împreună cu o parte a candidaților la Consiliul Local, printre care și cel mai nou membru al PSD Ploiești, Liviu Ilași (fost director Conpet și fost membru PNL vreme de 20 de ani), la sediul Biroului Electoral Ploiești s-au aflat președintele interimar al PSD Ploiești, senator Laura Moagher, dar și deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL.
Pe lista candidaților PSD-PUSL la Consiliul Local Ploiești, pe primele 15 locuri se află Andrei Volosevici, Andrei Țurcanu (inginer constructor), Octavian Sandu (notar public), Liviu Ilași (inginer), Paul Palaș (economist), Gheorghe Sîrbu (economist), Vlad Boțîrcă (teolog), Ioan Cristea (psiholog), Robert Vîscan (economist), Vasile Robescu (tehnician mecatronist), Carmen Băjenaru (profesor), Nicoleta Naforniță (inginer), Aurel Chelba (inginer), Rozeta Rujoiu-Mare (asistent medical generalist), Gheorghe Ristulescu (inginer mecanic).

Liviu Ilași a plecat din PNL și face parte din echipa lui Andrei Volosevici

Liviu Ilași, fost director al uneia dintre cele mai cunoscute societăți ploieștene – CONPET – și membru cu state vechi în PNL, a semnat, vineri, 26 aprilie, adeziunea la PSD Ploiești, chiar în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul filialei, unde a și anunțat că demisionează din funcția de consilier județean.
Cunoscut pentru atitudinea sa respectabilă, Liviu Ilași a arătat și motivele pentru care a renunțat la statutul de membru al PNL și a trecut la PSD: nu se regăsește în actualul context din PNL, în atmosfera de lucru de la PNL Prahova sau chiar în cea de la Consiliul Județean. ”Aveam opțiunea să plec efectiv din zona politică, scârbit, dezamăgit de ceea ce se întâmplă sau să încerc să valorific experiența de viață, profesională în altă zonă politică, încercând să găsesc o echipă cu care se poate schimba ceva în județul și în municipiul nostru. (…) Un alt argument pentru care am făcut acest pas este că nu am fost de acord și nu am agreat atitudinea pe care a avut-o conducerea PNL Prahova vizavi de domnul Andrei Volosevici în toată această perioadă (…) A fost obstrucționat, nu a fost ajutat să facă ceea ce și-a propus. Sprijinit, ajutat, înțeles, dar și criticat dacă greșește, Volosevici este soluția pentru Ploiești, în care cred”, a declarat Liviu Ilași în cadrul conferinței de presă.