V. Stoica

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au poposit circa o oră, ieri, la Biserica Domnească din Ploiești. Sute de credincioși au fost prezenți în curtea celui mai vechi lăcaș de cult din oraș, acolo unde racla cu sfintele moaște ale Ocrotitorului Bucureștilor a fost adusă, în jurul orei 11:30, în cadrul procesiunii care are loc, în această perioadă, în parohii din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Oamenii au trecut prin fața raclei, închinându-se și rugându-se pentru sănătate și liniște sufletească, toți cei prezenți primind câte o iconiță.

Preotul paroh Augustin Pârlea, de la Biserica Domnească, a spus că ”este un moment de bucurie duhovnicească pentru fiecare dintre cei ce au venit și s-au închinat la Sfintele moaște, bucuria fiind cu atât mai mare, cu cât astăzi, la Biserica Domnească din Ploiești se întâlnesc doi cuvioși: Cuviosul Serafim de Sarov, ale cărui moaște se află în biserica noastră, și Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov, Dimitrie cel Nou. Vă mulțumim pentru că ni l-ați adus pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou în mijlocul nostru, cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel. Vă rugăm să îi transmiteți smerita noastră mulțumire, asigurându-l totodată de toată recunoștința noastră pentru acest moment cu adevărat înălțător!”.
Procesiunea a fost condusă de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, alături de preoți din parohiile aparținând Protoieriei Ploiești Nord.
Până pe 12 martie, procesiunea raclei cu moaștele Sf. Dimitrie cel Nou se va afla în județul Prahova, în cadrul unui eveniment religios care are loc în Arhiepiscopia Bucureștilor, la împlinirea a 250 de ani de la aducerea moaștelor la Catedrala Patriarhală din Capitală.