George Marin

Când i s-au introdus datele de pe foaia oficială a partidei, aparatul cu Raze Pix a returnat decizia sa: Ișfan, prima dată titular de când a venit la Petrolul și, totodată, ca înlocuitor al lui Gicu Grozav, unul din cei trei suspendați ai zilei.
Numai că, la apariția pe teren, s-a dezvăluit surpriza plănuită de Florin Stângă, cel care asigură interimatul după plecarea lui Florin Pîrvu. Ișfan a preluat partea dreaptă, iar Musi pe cea stângă, invers decât pozițiile lor obișnuite. Așadar, prezent în dreapta, Ișfan ar fi trebuit să constituie un avanpost de atac și, totodată, să fie un suport pentru apărătorul dreapta Dumitriu, cu sprijinul mijlocașului defensiv Hanca. Din păcate, Ișfan nu a făcut un joc defensiv eficient, pornind de la poziționare (min. 37, 39, 43, 45+3, 45+5) și mergând până la a-și scăpa adversarul din marcaj (min. 47, Lacroix, min. 58, Bauza). După cum se vede, Ișfan a avut un final de prim mitan de care a trecut cu greu, dar și care putea deveni oribil dacă ne amintim că Mascarenhas, adversarul lui direct, a centrat (min. 39) și a șutat (min. 45+5) foarte, foarte periculos, el găsindu-se liber să facă ce poftește, fără nicio opoziție pe o rază destul de mare în jurul său. Faultul gratuit efectuat de Ișfan în zonă centrală (min. 60) pălește pe lângă aceste poziționări nepotrivite, la distanță mare de adversar.
Dar, menirea principală a lui Ișfan este atacul. El a început meciul bine, cu două pase cu perspective (min. 1, pasă cu capul pentru angajarea frontală a lui Berisha, min. 15, pasă „pusă” pentru șutul lui Hanca, care a tras aiurea din poziție bună). Ulterior, aportul ofensiv a devenit minor și pentru că mingea l-a cam „sărit”, deși nu se poate spune că a căutat-o. Dar nici mingea nu a venit la el deoarece, deși prezent în careul advers la fazele fixe și la unele dinamice, Ișfan a stat în spatele adversarului (min. 23, 48), lucru în privință căruia până și tânărul craiovean Dragu a demonstrat că știe cum trebuie să iei fața adversarului (min. 81, cu Jair). Dar, la acea scurtă demonstrație, Ișfan era deja înlocuit încă din minutul 74, fiind accidentat. Revenind la acțiunile de atac, Ișfan a lăsat impresia că nu „simte” faza. A pornit târziu în susținerea contraatacului inițiat de Jair, care l-a căutat cu privirea. Dar, cum Ișfan nu a putut fi zărit, Jair a fost obligat să îl lanseze „la bătaie” pe Berisha, prins între doi apărători adverși (min. 45). La acțiunea lui Berisha, în zona din dreapta, Ișfan s-a aflat cam departe de kosovar și doar a alergat în urma lui, deși o deplasare mai rapidă spre centru poate că ar fi adus mai multe șanse de reușită (min. 53). Ișfan ar fi putut fi mai prompt în a ataca balonul. El nu a preluat mingea la timp și a fost faultat, stopând o acțiune care se putea dezvolta (min. 61). Să mai spunem că Ișfan a fost uneori static, mai ales după ce a pasat balonul, pare că punem sare pe rană.
Mai este a acțiune fără ­balon care nu își avea rostul (min. 17). Ce o fi avut Ișfan de comentat atât de insistent arbitrului Radu Petrescu în momentul în care acesta era în plin proces de pacificare a conflictului Țicu – Baeten? Oare cerea înfierarea comportării nesportive și pedepsirea aspră a vinovaților?
Concluzionând la finalul acestei partide câștigate de Petrolul, atunci când a avut prilejul Ișfan a arătat tuturor calitatea sa principală, viteza. A fost solicitat în câteva sprinturi, dar uneori nu a ajuns la balonul trimis către el fără precizia necesară (min. 10, 56, dueluri cu Lacroix), uneori a câștigat prim-planul la balon în fața lui Mascarenhas, reușind o pasă bună către Hanca, cel care a centrat pentru mingea reluată cu spinarea de Jair, mingea căzând pe bara transversală (min. 31). Cum s-a dovedit că nu tehnica mai „fină” constituie partea forte a lui Ișfan, ci viteza pe spații mai largi, este clar că pentru Ișfan terenul nu s-a doavedit nici suficient de lung, nici suficient de lat.