Prima platformă publică de monitorizare a performanţelor companiilor de stat, ce conţine un tablou de bord unde pot fi regăsiţi şi accesaţi indicatorii financiari, non-financiari şi de guvernanţă corporativă pentru întreprinderile publice, a fost prezentată miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.
Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publi­ce (AMEPIP) a devenit operaţională, fapt ce va conduce la demararea a 40 de proceduri de selecţie pentru peste 100 de membri în Consiliile de Administraţie ale întreprinderilor publice. Proiectul a fost dezvoltat împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi reprezintă o premieră pentru monitorizarea şi raportarea publică a performanţelor întreprinderilor publice.
Conform sursei citate, prin intermediul site-ului poate fi accesat tabloul de bord care prezintă în timp real atât indicatorii companiilor de stat, cât şi multe alte informaţii relevante. Platforma AMEPIP poate fi accesată la adresa https://amepip.gov.ro/ “Pe lângă nucleul de excelenţă în guvernanţa corporativă pe care îl construieşte din funcţionari ai administraţiei publice, AMEPIP caută expertiză şi în sectorul privat prin intermediul celor 20 de posturi care vor fi scoase la concurs în perioada următoare”, se mai precizează în comunicat.