F.T.

În urma unor descinderi efectuate marţi, 27 februarie a.c., în comuna Dumbrăveşti, un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost reţinut, acesta urmând să fie prezentatat procurorilor, cu propunerea de luare a unei alte măsuri preventive.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, «în urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că acesta nu a sustras în data de 8 ianuarie, doar un seif din incinta unei societăţi comerciale din Slănic, ci tot el, în noaptea de 16 spre 17 decembrie 2023, ar fi încercat să pătrundă într-o societate comercială, din orașul Plopeni, cu scopul de a sustrage bani, fără a reuși. Dar, ulterior, ar fi pătruns într-o altă societate comercială, sustrăgând, de această dată, 26.000 de lei.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat”.
Reamintim că, marţi dimineaţa, lucrători din cadrul Poliției oraşului Slănic au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în comuna Dumbrăvești, pentru identificarea autorilor/autorului unui furt comis la data de 8 ianuarie dintr-o societate comercială din Slănic, respectiv un seif în care se aflau aproximativ 16.300 de lei.
În urma audierilor – după cum precizam mai sus- oamenii legii au constatat că persoana reţinută ar mai avea «la activ» încă un furt şi o tentativă de furt.