V. S.

În multe dintre cimitirele aflate în județul Prahova, în special în mediul rural, nu există nicio capelă, unde rudele persoanelor decedate să poată să le aducă un ultim omagiu, înainte de înhumare, celor dragi, plecați într-o lume mai bună.
La Blejoi, una dintre cele mai solicitate investiții a fost, de altfel, construirea unei capele în cimitirul din localitate, iar primăria a găsit soluția pentru rezolvarea atât a problemei lipsei locurilor de veci, cât și pentru ridicarea unei capele.
”Proiectul capelei din cimitirul Blejoi prinde contur. Primăria Blejoi a achiziționat în anul 2020 un teren de 15.185 de mp pentru extinderea cimitirului din satul Blejoi și construirea unei capele, în urma unei hotărâri a consiliului local. Începute anul trecut, lucrările la noua capelă au intrat într-o nouă etapă, astfel încât construcția să fie finalizată până la sfârșitul acestui an.
Capela, care va avea o suprafață de aproximativ 230 de mp, s-a numărat printre cele mai solicitate investiții de către locuitorii satului Blejoi, iar fondurile necesare sunt asigurate de la bugetul local”, au anunțat reprezentanții Primăriei Blejoi.