F.T.

Potrivit unui comunicat al MAI, noii absolvenţi din promoția noiembrie 2023 a școlilor de agenți de poliție au beneficiat de o pregătire temeinică alături de instructori specializați în pregătire profesională, din toată țara.
„Timp de mai multe săptămâni – se menționează în documentul citat – au avut loc activități intense, fiind aprofundate aspecte legislative și procedurale, în principal pe linie de ordine publică și rutieră, dar și pregătire fizică, tragerea cu armamentul din dotare, tactică polițienească și tehnici de autoapărare”.

În contextul amintit, și absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina – promoția noiembrie 2023, repartizați la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, Serviciul Județean de Poliție Transporturi, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au participat la astfel de programe de pregătire. Iar potrivit reprezentanților poliției prahovene, «activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Serviciului de Pregătire Profesională, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al invitatului special, plutonier adjutant în rezervă Posea Florin Iulian – Formator de formatori al unei Academii de poliție afgane, în cadrul unei misiuni sub egida NATO NTMA în Afganistan. Programul de pregătire urmărește deprinderea principalelor coordonate ale carierei de polițist: tactica polițienească, instrucția tragerii cu armamentul din dotare, conducerea autospecialelor în regim prioritar și, nu în ultimul rând, pregătirea fizică și autoapărarea. (…) Scopul programului de pregătire pus în aplicare la nivelul inspectoratului a fost acela de a îmbunătăți modul în care tinerii polițiști realizează intervenția la evenimentele sesizate și acționează pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, având ca țintă finală furnizarea unui serviciu polițienesc de calitate».