Florin Tănăsescu

Întrucât expresia „Cine poate oase roade” a dat de furcă lingviștilor, a fost necesară intervenția dentiștilor pentru a pune capăt dilemei care macină de ani buni o parte din sectorul mioritic. Așadar, într-o postare sponsorizată de Guvern, specialiștii în extras incisivi și implementat canini ai Cabinetului parlamentaro-stomatologic „Un molar pentru fiecare” au stabilit: roade oase votantul, iar ciolanul – guvernantul.
Odată lămurit acest lucru, specialiştii numitului cabinet au lansat poporului o serie de recomandări-sfaturi.
Spicuim pe sărite, că ne doare deja un dinte:
„1. Roade oase numai cine chițăie de foame. Și cum pragul de sărăcie e tot mai ridicat, e nașpa dacă n-aveți molari, premolari sau canini. Incisivii sunt opţionali.
2. Pe cale de consecință, pentru înșurubarea lor în gingii, vă așteptăm la cabinetul nostru stomatologic << Molarul vă ridică moralul>>.
3. Da’ grăbiți-vă, că perete-n perete cu noi este și-un cabinet veterinar, unde sunt tratați câinii. Înțelegeți, deci, ce zicem.
4. Dacă nu veniți voi la noi, venim noi în întâmpinarea dumneavoastră. Că vom implementa Programul ” Va fi soare și cald doar cu dinți în gură”. Ăsta se va derula și la sate, și la orașe, și la deal, și la munte.
5. Prețurile sunt accesibile oricărui muritor. Dar, cu o condiție: Să faceți un împrumut la Banca „Dentistul artistul”. Dacă aveți deja, faceți refinanțare pentru redințizare.
6. Dințizarea sau, după caz, redințizarea, se poate face cu sau fără anestezie. Orientativ, noi vă spunem că majoritatea clienților noștri preferă fără.
7. Fără e valabil pentru cine are salariul minim pe economie. Că doar e obișnuit să strângă din dinți. Mai mult realist, mai puțin metaforic, vorbind…
8. Cabinetul nostru asigură garanția lucrării din gura dumneavoastră patru ani. Fix cât durează un mandat, dacă nu v-ați prins. Mai exact, dacă vă pică lucrarea, reveniți la noi și rezolvăm.
9. Nu se oferă garanție celor care au luat un cap în gură. Fiindcă există prezumția 99% rezonabilă că au cârtit ei cu ceva, că n-au fost mulțumiți de vreun impozit, factură. Cunoaștem genul ăsta de oameni.
10. Oferta noastră este variată. Putem să vă montăm molari din fier-fier. Sau dacă doriţi, deşi nu prea credem, din aur.
Cam asta ar fi oferta noastră de nerefuzat”.
Aceste sfaturi fiind băgate la cap, banca „Dentistul artistul” a fost luată cu asalt.
La un ghişeu – ăla cu Finanţarea – coada e nici prea scurtă, nici prea lungă.
La cel pe care scrie „Refinanţare pentru redinţizare”, kilometrică!