Astăzi, la Judecătoria Ploieşti a fost luată măsura arestării preventive, a încă unei persoane care face obiectul  dosarului tragediei de la Pensiunea „Ferma Dacilor”, unde, în urma unui devastator incendiu,  opt persoane- cinci adulţi şi trei copii – au murit carbonizate .

Este vorba despre o funcţionară de la Gura Vadului, în cazul căreia  instanţá ploieşteană a dat următoarea soluţie:

”Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpata (…) privind restituirea dosarului de urmărire penală nr. 1295/287/P/2023/d.1 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în vederea administrării probatoriului.

În baza art. 223 alin. (2) şi art. 202, raportat la art. 226 din Codul de procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, din 19.01.2024, până în 17.02.2024, inclusiv, faţă de inculpata (…), cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (3 acte materiale), faptă prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 230 alin. 1 C.proc.pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei (…). Respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatei (…) de luare a unei măsuri preventive mai uşoară, respectiv măsura preventivă a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. (3) din Codul procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Împotriva încheierii inculpata şi procurorul pot formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare”. (Sursa foto- Romania TV)