La sfârșitul săptămânii, polițiștii prahoveni au derulat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii furtului de material lemnos. În acest context, potrivit unei informări a IPJ Prahova, „angajații Secției Rurale Valea Doftanei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Șotrile, au depistat o persoană care transporta material lemnos cu ajutorul unui atelaj hipo. „În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana în cauză ca fiind un tânăr de 23 de ani, din comuna Șotrile.
Din cercetări a reieșit faptul că tânărul în cauză ar fi sustras arborii dintr-un fond forestier național din zona Boncu.
Materialul lemnos a fost predat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Câmpina, iar în cauză cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.
De asemenea, și polițiștii din Breaza au oprit, pe strada 23 August din oraș, o autoutilitară care transporta material lemnos, existând suspiciuni în ceea ce privește legalitatea transportului. La volan se afla un bărbat din Galați, în vârstă de 42 de ani. Vehiculul a fost condus la un spațiu special omologat, unde reprezentanții Ocolului Silvic Sinaia, în prezența polițiștilor, au inventariat materialul lemnos, rezultând o cantitate mai mare decât cea menționată în documente. În cauză, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos rezultat a fost confiscat”.