Petrolul a început cu dreptul anul ”Centenar”, cu o victorie extrem de importantă obținută pe „Ilie Oană” în duelul cu Dinamo București. Brazilianul Jair a marcat unicul gol al întâlnirii, cu zece minute înainte de final, iar cele trei puncte obținute mențin echipa lui Florin Pârvu în imediata apropiere a zonei de play-off.

De necontestat! Așa a fost succesul „lupilor” în fața rivalilor din Capitală, bifat la capătul unui meci în care „câinii roșii” n-au părut să reprezinte o amenințare cu adevărat serioasă. E drept, golul victorios a venit târziu, într-un moment în care tabela părea să rămână „înghețată”, în ton cu gradele pe minus din termometru, dar perfect meritat, ca o răsplată pentru echipa mai bună, mai sigură, mai determinată.

JAIR (80) a fost omul potrivit la locul potrivit, mijlocașul brazilian punctând, în minutul 80, cu un șut de la 16 metri, la colțul lung, după o pasă cucălcâiul al lui Doua, și a făcut, practic, dreptate, pentru că, până în acel moment, Dinamo reușise să-și păstreze, cu ceva noroc, poarta neatinsă. Doua (20 și 24) și Papp (48) au fost cei mai aproape de gol, iar Marian Barbu a „întors”, după ce a consultat VAR-ul, un penalty pe care-l acordase în prima fază pentru „găzari”, la un duel între Patriche și Musi (41). Asta după aceeași ”brigadă” refuzase un penalty clar încă din min. 2, la un fault în careu asupra lui Musi!
Un 1-0 „scurt”, dar valoros, pentru că, după acest rezultat, echipa noastră urcă din nou în clasament și, cu 30 de puncte, ajunge aproape de zona play-off-ului din Superliga. Urmează duelul de la Galați, cu Oțelul, de sâmbata viitoare (ora 17.00) și, de ce nu, un nou punct de plecare în calculele pentru faza play-off a campionatului.
Foto: Răzvan Păsărică

 

FC Petrolul – Dinamo București 1-0 (0-0)

Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 10.000. Marcator: Jair (80).
FC Petrolul: Zima – Papp, Meijers, Huja – Doua (90+3 Dumitriu), Jefferson (64 Hanca), Seto (79 Diomande), Jair, Țicu (cpt) – Musi (79 Răducan), Grozav (79 Ișfan). Antrenor: Florin Pîrvu.
Dinamo: Golubovic – Araujo, Patriche (cpt), Homawoo – Costin (77 De Moura), Pavicic, Ilic (73 Irimia), Amzar – Dani Iglesias (64 Ghezali), Gregorio (79 Roșu), Abdallah (46 Gnahore). Antrenor: Zeljko Kopic.
Au arbitrat: Marian Barbu – Mihai Marica și Stelian Slabu.
Rezervă: Ovidiu Robu. Arbitru VAR: Cătălin Popa. Arbitru AVAR: Bogdan Dumitrache.
Observatori: Corneliu Fecioru și Marin Petrache.
Cartonașe galbene: Musi (51), Huja (89), Hanca (90+4)/Homawoo (77).
Jucătorul meciului: Seniko Doua