V.S.

Pompierii prahoveni au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, la două incendii care au izbucnit în două gospodării din comuna Șotrile (sat Plaiul Câmpinii) și, respectiv, în comuna Aluniș.
Primul incendiu a fost raportat în jurul orei 00:30, iar pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina au intervenit cu trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului produs la o locuință din comuna Șotrile. ”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 70 mp. În cel mai scurt timp, pompierii au reușit să localizeze incendiul și au depus eforturi pentru lichidarea acestuia, în jurul orei 01:10. Din nefericire, acest eveniment a fost soldat cu decesul unui bărbat în vârstă de aproximativ 30 ani, care a fost găsit carbonizat. Cauza probabilă de incendiu a fost producerea unui scurtcircuit electric”, au informat reprezentanții ISU Prahova.
O oră mai târziu, la ora 01:30, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Aluniș. ”Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Vălenii de Munte au intervenit în această noapte pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o gospodărie din localitatea Aluniș. La locul evenimentului s-au deplasat de urgență trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 03:30, nefiind soldat cu victime. Cauza probabilă de incendiu o constituie prezența jarului și a scânteilor în apropierea unor materiale combustibile. Practic, incendiul a pornit de la coșul de fum”, a transmis ISU Prahova.