N.D.

Printre personalitățile de la nivel național din anumite domenii, decorate cu ocazia Zilei Naționale a României de către președintele țării, s-a numărat și un director de liceu din Prahova.
Astfel, așa cum a anunțat, în mod oficial, Președinția României, Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler i-a fost înmânat, într-un cadru festiv, la Palatul Cotroceni, pe data de 30 noiembrie a.c., de către președintele României, Klaus Iohannis, și directorului Liceului Tehnologic ”Carol I” din localitatea prahoveană Valea Doftanei, Steluța Elena Pralea.
De altfel, anunțul primirii distincției menționate a fost confirmat chiar de către aceasta pe pagina sa personală de facebook, unde a postat câteva fotografii de la ceremonia organizată la București, însoțite de următorul mesaj: ”Inițiativele și rezultatele mele profesionale au fost recunoscute la cel mai înalt nivel. Cu prilejul Zilei Naționale a României am primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Cavaler” din partea Președintelui României. Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine în toate demersurile educaționale întreprinse, colegi, elevi, părinți, comunitatea locală, foruri superioare din educație și ONG-uri. Împreună am reușit să construim un învățământ de calitate în Valea Doftanei și împreună vom continua să oferim o educație aleasă!”. Distincția înmânată de șeful statului Steluței Elena Pralea a venit ca urmare a rezultatelor pe care aceasta le-a obținut în calitate de director al liceului din comuna Valea Doftanei. Concret, profesor de informatică și director al Liceului Tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei din anul 2013, Steluța Elena Pralea a ținut să demonstreze că performanţă se poate face şi în mediul rural. Astfel că, în 2020, în anul pandemiei, aceasta înregistra o premieră pentru județul Prahova, fiind singurul director al unei unităţi de învăţământ din mediul rural care a primit premiul „Directorul Anului 2020 pentru Inovare”, în cadrul unei gale organizate de Asociația pentru Valori în Educație, o recompensă care a avut la bază următoarele criterii: digitalizarea întregii școli, atât pe partea administrativă, cât și în procesul educațional; 90% dintre profesori au urmat module avansate de formare a competențelor digitale; abandonul școlar este 0%. De asemenea, tot în anul 2020, alături de alte școli, liceul din Valea Doftanei a fost școală pilot pentru punerea în aplicare a unei metodologii realizată de Universitatea Cambridge, pentru stimularea creativității elevilor. Totodată, în anul 2022, Liceul ”Carol I” din Valea Doftanei a obținut certificatul de ”Școală Europeană”.