Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Mizil au fost solicitați să intervină în noaptea de marţi spre miercuri (5/6 decembrie) pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuință și anexe gospodărești din localitatea Salcia.
„Progresiv – au precizat reprezentanţii ISU Prahova -, la locul evenimentului s-au deplasat trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la o casă, la anexele gospodărești aferente, precum și la anexele gospodărești ale unei locuințe învecinate, totalizând o suprafață de aproximativ 400 mp. Din fericire, nu au rezultat victime.
Incendiul a pornit de la un coș de fum neprotejat termic față de prezența materialelor combustibile din zona de ardere”.
În contextul de mai sus, tot reprezentanţii ISU Prahova readuc în atenția populației o serie de reguli pe care este esențial să le respecte pe tot parcursul sezonului rece: coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an; în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere; coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.