La Bărcănești – spații pentru servicii

Violeta Stoica

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru concesionarea serviciilor pentru utilarea, dotarea, operarea și întreținerea spațiilor pentru servicii și a parcărilor de scurtă și lungă durată pe autostrăzi și drumuri naționale din țară, printre acestea aflându-se și autostrada București – Ploiești.
Pe raza județului Prahova, este vorba despre spații pentru servicii la kilometrul 63+500 dreapta și stânga, pe raza comunei Bărcănești, și parcări de scurtă durată la kilometrul 56+900 (stânga/dreapta) – pe raza comunei Râfov, dar și la kilometrul 49+100 (stânga/dreapta), pe raza comunei Dumbrava.
În cazul spațiilor pentru servicii, dotările minime obligatorii incluse în documentația licitației sunt: parcare, toalete publice, stație distribuție carburanți, spațiu comercial, snack-bar – zona food, stație reîncărcare vehicule ușoare electrice, stație reîncărcare vehicule grele electrice și dușuri.
În parcările de scurtă durată, va fi obligatoriu ca firmele care vor încheia contract de concesiune cu CNAIR să construiască, să doteze și să întrețină parcare și toalete publice. Atât în zona de servicii, cât și în parcările de scurtă durată, dotările trebuie să fie accesibile inclusiv persoanelor cu dizabilități.