Antrenorul coordonator al secţiei de baschet a CSM Petrolul Ploieşti, Ionuţ Ivan va participa, alături de jucătorii David Raşoga şi Federico Diaconescu, în perioada 17-30 decembrie, la un stagiu centralizat al echipei naţionale de juniori „U16” a României, ce se va desfăşura la Ploieşti.
Ionuţ Ivan este antrenorul principal al lotului „tricolor”, iar acţiunea face parte din campania de pregătire pentru Campionatul European de Baschet U16 – Divizia B, programat la vară, în perioada 8-17 august, la Skopje (Macedonia de Nord).
O primă selecţie a generaţiei 2008 a avut loc tot la Ploieşti, în perioada 28 octombrie – 5 noiembrie, atunci participând 32 de ­jucători de la 18 cluburi din ţară şi străinătate.
Din staff-ul condus de Ionuţ Ivan mai fac parte Alexandru Gliga (CSM Târgu Jiu) şi Elena Florea (Laguna Bucureşti).

Succes lejer
Echipa de baschet U18 a CSM Petrolul Ploieşti a câștigat meciul cu CSU Andu Sibiu, impunându-se fără probleme, scor 59-42 (18-7, 13-11, 16-14, 12-10).
Partida a contat pentru runda a 3-a a Grupei Naţionale şi vine la câteva zile după ce jocul cu CSM Constanţa a fost amânat din cauza imposibilităţii oaspeţilor de a face deplasarea la Ploieşti.
Pentru CSM Petrolul Ploieşti au jucat în acest meci de suces: R. Popa (10 puncte), R. Mihalache (10), R. Movileanu (8), A. Velcea (8), A. Dimov (6), A. Suciu (5), D. Raşoga (5), T. Pîrvu (3), L. Ionescu (2), V. Borcan (2), Oct. Ion şi O. Ghiţă.
În etapa a 4-a, programată duminică, 10 decembrie, „galben-albaştrii” vor juca tot acasă, cu CSŞ Târgu Jiu. În campionatul U18, sistemul competiţional propune o Grupă Naţională cu 8 echipe, în care se joacă etape săptămânale (tur-retur), plus o Grupă Zonală cu 33 de echipe împărţite în 11 grupe, în care se joacă turnee pentru a se obţine accesul la Turneul Semifinal de 16 echipe. Apoi, în faza semifinală, se vor alcătui 4 grupe de câte 4 formaţii, primele două din fiecare serie urmând să meargă la Turneul Final.