N.D.

Cei care îndrăgesc trenurile și modelismul feroviar nu trebuie să rateze o expoziție de profil care va fi deschisă, la sfârșitul acestei săptămâni, la Ploiești. Este vorba despre a patra ediție a evenimentului ”În Gară la Nenea Iancu”, organizat de Muzeul Județean de Științe Naturii Prahova și Clubul Feroviar Republica Ploiești, ce va avea loc între 10 și 12 noiembrie 2023, în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești.
Se continuă astfel tradiția, începută în 2019, de a-i reuni într-un singur loc pe amatorii de modelism, mecanică și electronică, atracțiile acestei expoziții incluzând peste 150 de metri liniari de trasee de tren în miniatură, aduse la viață prin mai mult de 50 de module detaliate, reproduceri fidele ale garniturilor de tren în miniatură, diorame funcționale care redau scene pitorești și momente istorice feroviare.
De asemenea, în cadrul acestei expoziții vor mai putea fi văzute și locomotive, vagoane și elemente de infrastructură realizate prin tehnologia de imprimare 3D, precum și o colecție de diorame statice, care evocă istoria și tehnologia feroviară.
În plus, în premieră, va fi expusă și o dioramă LEGO funcțională ce include elemente din lumea feroviară și cea petrolieră, la acest eveniment anunțându-și participarea cluburi de modelism și diverse entități culturale, inclusiv Muzeul CFR București, cluburi din București, Arad, Constanța, Iași, colecționari și pasionați de modelism din toată țara. Programul expoziției, așa cum a fost anunțat, este următorul: vineri, între orele 12:00 – 18:00; sâmbătă, între orele 10:00– 18:00; duminică, între orele 10:00 – 16:30, tarifele de vizitare a expoziției fiind următoarele: adulți: 6 lei; copii: 4 lei; bilet de familie: 15 lei, în cazul grupurilor de copii – 1 leu/persoană, tarif valabil doar în ziua de vineri, cu rezervare și însoțiți de un cadru didactic.