Pe trend ascendent, după rezultatele foarte bune din ultimele runde de campionat, Petrolul și-a respectat blazonul în Cupă.
La câteva ore distanță după ce, tot în Grupa A a Cupei României, deținătoarea ultimelor două trofee, Sepsi Sf. Gheorghe, pierdea la Hunedoara și părăsea, practic, competiția, Petrolul și-a făcut treaba pe terenul unei alte divizionare secunde-Chindia Târgoviște- și, după victoria cu scorul de 2-0, a obținut cele trei puncte care o aduc și mai aproape de calificarea în faza sferturilor de finală.
Pe stadionul de lângă Turnul Chindiei, „lupii” au avut de gestionat debutul curajos al amfitrionilor, care au fost foarte aproape să deschidă scorul în primele minute, atunci când Fedele (10) a trimis mingea, cu capul, în transversală! A fost, însă, de ajuns o rupere de ritm a lui ABUASHVILI (20) pentru ca tabela să se modifice în dreptul echipei noastre, georgianul înscriind după o pătrundere în viteză pe partea stângă și un șut plasat, la colțul lung, iar Chindia a părut, ce-i drept, că a făcut pact și cu ghinionul, din moment ce Zivkovic (26) a „trosnit” și el transversala, tot cu o lovitură de cap, expediată din mijlocul careului!
După reluare, elanul gazdelor s-a stins treptat, iar elevii lui Pîrvu au profitat și au inceput să găsească tot mai multe spații în defensiva târgovișteană. Roman (70) a trimis pe lângă poartă, apoi Omrani (86), aflat la debutul oficial în tricoul „galben-albastru”, a ratat de puțin ținta, iar HUJA (88) a risipit definitiv emoțiile, după ce, la un corner de pe dreapta, a câștigat duelul aerian cu Bogaciuc și a „pus” balonul, cu capul, lângă bara din stânga. Pe final, Rădulescu (89) și Grozav (90+3) au trecut pe lângă golul trei, cel care ar fi adus, poate, și mai multă liniște din punct de vedere al golaverajului, în ipoteza în care, la finalul grupei, s-ar putea ajunge ca departajarea să se facă prin acest criteriu.
În ultima etapă, ce se va desfășura la începutul lunii decembrie, sunt programate partidele FC Petrolul – Sepsi Sf. Gheorghe, Chindia Târgoviște – AFC Hermannstadt și Progresul Pecica – Corvinul Hunedoara. Primele două clasate vor merge mai departe, iar câștigătoare grupei va avea avantajul de a juca pe teren propriu meciul din sferturile de finală ale întrecerii. Chindia Târgoviște – FC Petrolul 0-2 (0-1)
Stadion: ”Eugen Popescu”. Spectatori: circa 3000. Marcatori: Abuashvili (20), Huja (88).
Chindia: I. Popescu – Romeo (76 Marc), Rutjens, C. Dinu (cpt), Anișorac – M. Cojocaru, Boțogan (46 R. Moldoveanu), Fedele (65 Bogaciuc), Oct. Ursu (65 A. Șerban) – Matiș, Zivkovic. ­Antrenor: Vasile Miriuță.
FC Petrolul: Eșanu – Doua, Garutti, Huja (cpt), D. Radu (65 Dumitriu) – Musi (46 Rădulescu), Jefferson, Diomande (65 Seto), Abuashvili (80 Grozav) – Roman, Petrovic (65 Omrani). Antrenor: Florin Pîrvu.
Au arbitrat: George Cătălin Găman – Nicușor Marin și Daniel Vlase.
Rezervă: Marius Naidin.
Observatori: Iosif Olah și Daniel Mihai.
Jucătorul meciului: Jefferson