F.T.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, aproximativ 6.000 de persoane şi-au depus candidaturile la cele două instituţii de învăţământ preuniversitar subordonate instituţiei, respectiv Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” – Câmpina şi Şcoala de Poliţie “Vasile Mureşan” din Cluj-Napoca.
Pe cele 1.340 de posturi scoase la concurs în cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina s-au înscris 4.779 de candidați, iar pe cele 300 de posturi de la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca s-au înscris 1.212 candidați.
«Evaluarea psihologică a candidaților se realizează în conformitate cu Dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al M.A.I., potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare. Examenele vor consta în evaluarea cunoștințelor teoretice și evaluarea performanței fizice», se menţionează în documentul de presă al Poliţiei Române.
Proba de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 7-13 decembrie 2023, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina urmând să o susţină candidații din județele Prahova, Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova şi Vrancea.
Tot în acelaşi document de presă se mai menţionează faptul că «proba de evaluare a cunoştinţelor cuprinde subiecte la disciplinele: limba română, limbă străină (engleză sau franceză), legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne și a instituțiilor guvernamentale, educație civică și cetățenească. De asemenea, se va evalua capacitatea de analiză și sinteză, precum și raționamentul logic. Tematica și bibliografia pentru proba de evaluare a cunoștințelor se publică pe site-ul unităților de învățământ».
Lista provizorie cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs se aduce la cunoștința acestora prin postare pe site-ul oficial al unităților de învățământ pentru care au optat, până la data de 17 decembrie 2023, ora 10.00. Contestațiile se transmit online la adresa e-mail a unității de învățământ, în termen de 24 de ore de la postarea listei provizorii cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs, urmând să fie soluționate în 48 de ore de la expirarea termenului de depunere, iar rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de ­învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 2 ­februarie 2024.