George Marin

Însorita după-amiază de octombrie a propus un derbi al celor care silesc să nu piardă trenul promovării în Liga A Prahova. S-au urcat în acest tren gazdele, dar nici oaspeții nu par a ceda cursa. Meciul a fost plăcut, pe alocuri chiar cu ceva realizări tehnice, între două echipe care și-au văzut de joc. Dovedindu-se a fi o echipă ceva mai omogenă, victoria gazdelor este meritată, dar trebuie subliniat faptul că oaspeții nu au cedat niciun moment, având, și ei, meritele lor. În mare parte, Cosmin Neculae a tras echipa după el. Putem spune că, în primul mitan, gazdele au avut un avantaj suplimentar pentru că vântul puternic i-a ajutat în a duce mingea mai repede spre poarta adversă. Glumind un pic, nu este cunoscut dacă au avut vreo implicare în faptul că vântul a încetat imediat după pauză, văduvindu-i pe oaspeți de același avantaj.
Deschiderea de scor a venit relativ repede (min. 6). Și oarecum neanunțată. Dar și oamenii din Starchiojd au avut ocazia egalării, însă Roșu, aflat liber pe mijlocul bulevardului creat de apărătorii centrali ai gazdelor, a trosnit transversala din mijlocul careului mare (min. 16). Avantajul celor din Valea s-a dublat (min. 28), chiar ar fi putut să fie majorat dar Tiberiu Nae s-a aflat în ofsaid când a trimis mingea în poartă (min. 40), iar Nicolae Dincă a trimis din voleu peste poartă (min. 41). Oaspeții au creat pericol prin neobositul Cosmin Neculae (min. 44) și prin loviturile din poziții fixe executate de Mihai Grigore (min. 45+1).
La reluare, tot gazdele au fost mai percutante, Zahiu (min. 50) și Chirion (min. 54) punându-l la încercare pe Nicolae Pițoiu, veteranul portar al celor din Starchiojd. Jocul s-a aprins după golul reușit de Mihai Grigore, din lovitură liberă (min. 67). Jucătorul vizitatorilor a fost cât pe ce să repete figura, dar portarul gazdelor, Cristinel Constantin, a parat (min. 72). Cu un om în plus, Starchiojd a insistat în căutarea golului egalizator, șutul aceluiași Mihai Grigore fiind blocat de portar (min. 73). Golul izbăvitor a venit pentru gazde într-o perioadă în care insistența adversă era destul de pregnantă (min. 78). Oaspeții nu s-au dat bătuți nici la acest scor și au avut ultimul cuvânt prin două ocazii, nefructificate, autori fiind aceiași Mihai Grigore (min. 84) și Cosmin Neculae (min. 88).
Golurile
1-0: Iacob centrează de departe, din stânga, și Alexandru Ruptureanu reia cu capul din mijlocul careului mare. Mingea cade în gropile din careul mic și îl păcălește pe portar, amintind de golul cu care FCSB a pierdut campionatul pe terenul din Giurgiu.
2-0: Roman prinde un șut faimos, de la 28-29 de metri, central. Mingea s-a dus în stânga portarului advers, în plasa laterală.
2-1: Mihai Grigore a executat o lovitură liberă din stânga, din afara careului mare, dintr-un unghi de aproximativ 45 de grade față de poartă. Mingea s-a dus direct în colțul opus, la înălțime.
3-1: Zahiu a produs o minge de gol pentru Bărbuceanu, care a trecut prin dribling de portar, dar a fost deposedat în ultimă instanță de Elvis Grigore. Acțiunea a continuat cu aceiași actori ai gazdelor. Zahiu a recuperat și a centrat din stânga pentru Bărbuceanu, care a introdus mingea în poartă la bara apropiată, nu fără a întâmpina opoziție.

CS Valea Călugărească – AS Starchiojd 3-1 (2-0)
Stadion: Baza sportivă Valea Călugărească. Spectatori: 50.
Au marcat: Al. Ruptureanu 6, Roman 28, Bărbuceanu 78 / M. Grigore 67.
Valea: Cr. Constantin – Ilina, T. Nae, Dragomir (46 Miu), Iacob – N. Dincă (67 R. Dincă), Chirion (75 Avram), Roman (61 Prodan), Zahiu – Al. Ruptureanu, L. Ruptureanu (cpt.) (57 Bărbuceanu). Rezerve neutilizate: I. Dumitru, Helm. ­Antrenori: Claudiu Neagu, Petre Popescu.
Starchiojd: N. Pițoiu – Fl. Niță (cpt.), G. Păltânea (56 Codescu), Canache, E. Grigore – N. Păltânea – Gârbea, Stana (88 Străchinescu), M. Grigore , C. ­Neculae – Roșu (90+2 Cl. Pițoiu). Rezerve neutilizate: A. Neagu, Moagher. Antrenori: ­Valeriu Comișelu, Ion Popa.
Avertismente: Iacob 40, Ilina 59, 65 / M. Grigore 27.
Eliminare: Ilina 65 / -.
Au arbitrat: Iulian Popișteanu – Andrei Ionuț Dan, Romulus Sprânceană.
Observator AJF: Teodor Negoiță.
Jucătorul meciului: Zahiu