Prima apariţie a băieţilor de la CSM Petrolul Ploieşti în Sala Sporturilor Olimpia a oferit un nou meci echilibrat jucat de băieţii pregătiţi de Mihai Popa în acest sezon şi, din păcate, o nouă înfrângere în campionat, venită după un final de partidă lipsit de inspiraţie. Dacă, în Cupa României, „galben-albaştrii” reveneau spectaculos la Craiova şi îşi asigurau calificarea la Turneul Final, în schimb, primele două întâlniri din Liga Naţională s-au derulat diametral opus, fiind pierdute în ultimul sfert al jocurilor .

CSM Constanţa s-a impus cu 88-83 (29-24, 12-24, 24-17, 23-18) după o confruntare în care balanţa s-a înclinat, succesiv, de ambele părţi, fiecare echipă având momentele ei de inspiraţie maximă, urmate de căderi ce le-au permis adversarilor să revină în meci.
Pentru ploieșteni au contat, din păcate, problemele medicale cu care s-a confruntat Veljko Brkic în ultima săptămână, din cauza cărora a jucat numai 11 minute în acest meci, absenţa lui Codruţ Dinu, care, deşi a stat pe bancă, venea după o pauză prea lungă pentru a fi aruncat într-un meci de asemenea intensitate, la care s-a adăugat şi accidentarea lui Carpenter, care făcuse o primă repriză bună, dar nu a putut continua la acelaşi nivel după pauză. Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în acest meci: Funderburk Jr. (23 puncte, 3×3), R. Johnson Jr. (19, 1×3), Henry (17 puncte, 11 rec), Carpenter (9, 1×3), B. Popa (5, 1×3), Corpodean (5, 1×3), Brkic (3), G. Angelian (2), şi L. Diaconescu.
O dată cu primul meci oficial din Sala Sporturilor Olimpia, au revenit alături de baschet și fetele de la „Cheerleading Jumpers”, echipa de majorete de la Palatul Copiilor, coordonată de profesor Maria Anghel, asigurând spectacolul în pauzele meciului.
În etapa a 3-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin Getica 95, CSM Petrolul Ploieşti va juca miercuri, 11 octombrie, la CSM Târgu Mureş, următorul meci acasă fiind programat pe 21 octombrie, în compania formaţiei CSM Focşani.