V. S.

Palatul Culturii din Ploiești a găzduit, ieri, deschiderea anului universitar la „extensia” de la Ploiești a Facultății de Moașe și Asistență Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”.
La festivitate au participat reprezentanți ai UMF, ai Consiliului Județean Prahova și cei 50 de studenți admiși la programele buget și cu taxă din cadrul Facultății de Moașe și Asistență Medicală.
Apariția acestei structuri a fost posibilă ca urmare a semnării unui protocol între autoritatea județeană, Spitalul Județean și universitatea amintită. După cum am mai menționat, printr-o hotărâre aprobată în luna mai 2023 de către consilierii județeni, obiectul protocolului dintre UMF, CJ Prahova și Spitalul Județean îl constituie, pe de o parte, organizarea, în Ploiești, a unor programe de studii universitare de licență în domeniile asistență medicală generală, balneofizioterapie, tehnică dentară și moașe, ca extensie a Facultății de Moașe și Asistență Medicală (FMAM) din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, și, pe de altă parte, organizarea, în judeţul Prahova, prin Spitalul Județean de Urgenţă Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, a unor programe postuniversitare, de instruire și formare clinică a personalului medical mediu.