George Marin

Nimeni nu trebuie să se lase păcălit de titlu. Meciul a durat 60 de minute, regulamentar. Însă ceea ce numim handbal s-a terminat cam repede după pauză. Avantajul pe care CSM l-a dobândit până la perioada de odihnă s-a triplat până la final, rezultând un scor al părții secunde de 35-21! Care ar putea fi foarte bine scorul final al unui meci întreg. Din totalul de 89 de goluri, 56 au fost înscrise în 30 de minute, ceea ce arată că apărările au fost ciur și faptul aruncă departe orice comentariu. Totuși, CSM are anumite circumstanțe în această problemă din partea secundă pentru că s-a exersat apărarea în modulele 5+1, 4+2 și, uneori, 3+3 care devenea, voluntar sau nu, om-la-om.
Așadar, ne vom referi la lucrurile reprezentative petrecute în prima parte. După 2-2 (min. 3), CSM și-a creat și majorat avantajul în special prin aruncările din centru ale interului stânga Alexandra Nicolae (a jucat foarte puțin după pauză), prin angajările pivotului Bianca Pîrvulescu și prin contraatacurile purtate de aceeași vivace extremă Andreea Popescu, mai toate acțiunile fiind coordonate de Delia Roșu, care a distribuit câteva pase surprinzătoare dar care s-a dovedit și o realizatoare la fel de eficientă. La toate acestea s-au adăugat realizările ofensive și defensive ale interului dreapta Raluca Geangu. Ce ne facem că extremele nu au existat în această perioadă? În schimb, Activ a încercat să ducă jocul spre extreme, însă a marcat doar un gol din cinci tentative în primul sfert de oră. Și nici mai apoi nu a excelat în această privință. Ofensiv Daria Comendant a purtat toată responsabilitatea, susținută bine de Andreea Ciocan. Activ a păcătuit în apărare prin lipsă de mobilitate și prin lipsa blocajului la aruncările adverse. Bine, acum nu trebuie să ne păcălească numărul mic de goluri primite de CSM pentru că Activ a pierdut multe baloane care nu ar fi trebuit să fie pierdute, uneori incomodată și de apărarea mai avansată a CSM.
O caracteristică neplăcută a jocului a reprezentat-o numărul mare de accidentări care au solicitat pătrunderea medicului pe teren: patru. Caz mai rar întâlnit. Din fericire, elementul intenționat a lipsit de fiecare dată. Cu o mai mare problemă s-a confruntat CSM la accidentarea portarului Raluca Neacșu. Cum Daria Stan, celălalt portar al CSM, se afla pe tușă cu mâna în ghips, în poartă a intrat Ștefania Ghiță, după ce marcase un gol din aruncare de penalitate. Chiar dacă nu este specialitatea ei, Ștefania a reușit să pareze destule aruncări, unele îndreptate direct către ea. Important este că a fost acolo unde trebuia.
Nu putem încheia fără a menționa deziluzia produsă de arbitrajul gemenilor brașoveni George și Robert Dudău, care, ca niciodată, au avut serioase scăpări în aprecierea situațiilor, de o parte și de cealaltă.

CSM Ploiești – Activ Prahova Ploiești 55-34 (20-13)
CSM: Raluca Neacșu 3 intervenții, Ștefania Ghiță 7 – Raluca Geangu 9 goluri, Delia Roșu 8 (1 din „7 metri”), Andreea Popescu 8, Bianca Pîrvulescu 7, Alexandra Nicolae 5, Maria Ioniță 5, Andreea Stoica 3, Alexandra Florea 3, Ștefania Ghiță 1 (1), Eva Petrescu 1, Adelina Andrei 1, Sara Stroe 1, Alexia Condeescu 1, Teodora Simion, Alecsia Curcă. Antrenori: Cristian Roșu, Geta Opincariu.
Activ: Medeea Iorga 9, Natalia Deleanu – Daria Comendant 13 (2), Alexandra Ciocan 8, Ioana Radu 4, Bianca Nicolae 4 (1), Andreea Precupețu 2, Melania Dumitru 1, Daria Bănică 1, Maria Târteață 1, Eva Nicolae, Ioana Mirea, Cezara Ferar, Alexia Radu, Larisa Căpraru, Andreea Minea. Antrenor: Corneliu Misăilă.
Alte rezultate înregistrate de echipele prahovene în săptămâna trecută în care au fost programate doar meciuri din campionatele fetelor:
J1: LPS Brăila – Activ Prahova Ploiești 29-43 (13-23), Sporting Ghimbav – CSM Ploiești 28-38 (16-16), CSȘ Ploiești – Kids Tâmpa Brașov 28-36 (13-20);
J2: LPS Brăila – CSO Tricolorul Breaza 30-27 (18-8);
J3: LPS Buzău – Victoria Olteni 31-14 (14-4), CS Câmpina – Activ Prahova Ploiești 31-20 (11-6), CSO Mizil – CSM Râmnicu Sărat 25-19 (11-11), HC Junior Buzău – CSM Ploiești 19-38 (8-25).