Debut de sezon fără probleme pentru campionii de la „U14”, care au găzduit primul turneu stagional al campionatului naţional de baschet „U15” – Grupa D! Băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan au câştigat clar toate cele trei partide susţinute în Sala Sporturilor Olimpia şi sunt deja calificaţi pentru faza secundă a competiţiei, chiar dacă, la mijlocul lunii viitoare, urmează şi partidele retur ale acestei prime faze.
Rezultatele obţinute de CSM Petrolul Ploieşti au fost următoarele:
CSM Petrolul Ploieşti – ACS ISports Ploieşti 70-45
ABC Laguna Alb Bucureşti – CSM Petrolul Ploieşti 37-79
CS Magic Champions Bucureşti – CSM Petrolul Ploieşti 31-90
Lotul de jucători pe care Ionuţ Ivan şi Cristi Trandafir au mizat în acest prim turneu a fost următorul: Ciprian Coniac, Teodor Mihalea, Tudor Mihalea, Andrei Nicolae, Rareş Tudorie, Ştefan Dobre, Darius Coman, Andrei Marcu, David Ilie, Filip Barbu şi Alexandru Petre. Nu a putut evolua Vlad Borcan, accidentat.
Turneul al doilea al primei faze, în care se vor juca meciurile retur, este programat în perioada 14-15 octombrie.
Faza a 2-a a campionatului se va desfăşura tot sub forma a două turnee, tur-retur, în datele de 11-12 noiembrie şi 21-22 decembrie. Primele două clasate se vor califica pentru Faza Semifinală, în care se formează, conform regulamentului FRB, minimum două grupe de 6 echipe, în sistem tur, cu date de disputare 20-21 ianuarie 2024 (Turneul 1) şi 17-18 februarie 2024 (Turneul 2). Primele patru clasate în cele două grupe ale Fazei semifinale se califică pentru Turneul Final A, în care se joacă în două grupe de 4, iar primele două formaţii merg în semifinale, care se dispută încrucişat. Turneul Final al sezonului 2023-2024 este programat în perioada 28 februarie – 3 martie 2024.